Stari hotel u Cerovlju nije na prodaju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Općinsko Vijeće Cerovlja za obavljanja zimske službe za predstojeću zimsku sezonu odabralo je poduzeće Istarske ceste d.o.o., a popisu nerazvrstanih cesta na području Općine Cerovlje dodana je nova dionica u mjestu Pagubice. Nakon provedenog javnog natječaja, Vijeće je potvrdilo prodaju građevinske čestice u

Cerovlju za 115.500 kuna.

Odvodnja u Grimaldi

Nakon donošenja ove tri odluke slijedila su pitanja vijećnika. Alfreda Matijašića zanimao je plan sa "starim hotelom" u Cerovlju, a to iz tog razloga jer je, kaže, čuo da se prodaje.

- Zgrada je u općinskom vlasništvu i nije predviđena njena prodaja. No, pojavio se interes jednog investitora za uzimanjem zgrade u zakup, njenu rekosntrukciju i prenamjenu u turistički sadržaj, uz obavezu zbrinjavanja stanara. Na taj bi način riješili njenu rekonstukciju i spasili je od daljnjeg propadanja, a ostala bi u općinskom vlasništvu i što je možda i najvažnije. Cerovlje bi dobilo dodatni turistički sadržaj. Ustvari vidjeti ćemo kako će se ova priča razvijati, a o svim daljnjim postupcima bit ćete informirani, odgovorio je načelnik Općine Cerovlje Emil Daus.

Nensi Mikulić upozorila je kako treba riješiti oborinsku odvodnju s krova crkvice sv. Jurja na groblju u Grimaldi, jer voda izravno prodire u temelje, a to rezultira vlagom na donjim dijelovima unutrašnjih zidova. U ovom je slučaju Daus predložio rješavanje na način da se potrebni radovi predvide proračunom za 2018. godinu, i da im se pristupi već u prvoj polovici godine.

Groblja bez vode

Kada se planira u potpunosti riješiti oborinska odvodnja na ulazu u Gologoricu, zanimalo je Andreja Gašparića. Budući da je prva faza je riješena, uskoro će se odraditi dionica od sabirne lokve do uljeva u glavni propust, odgovorio je Daus, dodajući kao je izvođaču radova redovnog održavanja nerazvrstanih cesta je već ukazano na problem i uzdan nalog za izvedbu radova. Može kvalitetnije riješiti odvodnja sa slavine na groblju u Gologorici, zanimali je Anu Stojšić. Na što je Daus odgovorio kako će se uskoro zatvoriti sve slavine na grobljima zbog mogućeg zaleđivanja, a to će, kaže, biti prilika za sanacije i manje popravke, uključujući i ovo u Gologorici. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter