Stari Gustafi ili Veterinari u Mimozi

Dio postave Veterinara (D. ŠTIFANIĆ)
Dio postave Veterinara (D. ŠTIFANIĆ)

Obilježavajući 33 godina benda, ali i 33 godine djelovanja ovog koncertnog pulskog prostora, u Mimozi će večeras s početkom u 22 sata Gustafi nastupiti s petoricom bivših članova benda koji su činili jednu od udarnih i najproduktivnijih postava ovog sastava. Ponovno okupljeni pod nazivom Veterinari, sastav pored Edija Maružina i Čede Mošnje čine gitaristi Vlado Maružin i Rusmin Obić, Davor Milovan Bili na basu, Alen Peruško na harmonici i klavijaturama, te na udaraljkama Davor Dragosavac Dido.

Duša Gustafa Vlado Maružin svirao je u Gustafima od samog početka 1980. godine sve do prije nekoliko godina. Prvih deset godina, do odlaska Livija Morosina iz benda, Vlado je svirao bas, pa i na čuvenom debi albumu "V".

- Nisam se za ovu priliku vratio bendu zbog novca već zbog čistog gušta. Užitak je ponovno se naći i družiti. Imali smo sjajne probe. Bit će užitak svirati ponovno pred publikom, kaže Vlado uoči večerašnjeg nastupa. U odnosu na, i studijski i koncertno, superintenzivnu drugu polovicu 90-ih, ovo je sada, kaže, puno opuštenije i intimnije sviranje, a ne manjka dobre energije.

- Sad se osjećam slobodnije jer nema tog pritiska. Tada je to bitno bio posao, a ovo sad je zabava i druženje. Sada na repertoaru imamo i pojedine pjesme, poput "Rokenrolića" i "Sinoć san ubraća grdo", koje nismo u prošlosti toliko svirali, kaže Vlado.

Nekad basist, a sada gitarist Rusmin Obić Rus kaže nada se  da će sjajnu atmosferu sa zadnjih proba prenijeti ljudima u Mimozi.

- Čuj, što da ti kažem, probe bismo počeli u 18 sati, a završili ih u četiri ujutro. Vjerojatno nećemo pogoditi onu kreativnu atmosferu kad smo stvarali te albume 90-ih i koncertno ih promovirali , ali s druge strane, večeras nastupamo s tri gitare, bez puhača, i ta je rokerskija varijanta baš prikladna za Mimozu, kaže Rus. (Zoran ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter