Stare pjesme ili nove pjesme, važno da se svira

Hladno pivo na pulskom Kaštelu (D. ŠTIFANIĆ)
Hladno pivo na pulskom Kaštelu (D. ŠTIFANIĆ)

Bilo da se radi o premijernom izvođenju novih pjesama ili o koncertu sastavljenom isključivo od starih hitova, izgleda da Hladno pivo ne mogu promašiti kada je o Puli riječ. Natpis "Rasprodano - Sold out" dočekao je one koji su u utorak došli na Kaštel gdje su dečki iz Gajnica promovirali album "Dani zatvorenih vrata".

Ako je suditi po reakciji u Puli koja je bila prva postaja turneje, "Dane zatvorenih vrata" i na ostatku turneje čeka dobar, otvoreni prijem obožavatelja Hladnog piva. Neke od tih novih pjesama dovoljno su dugo u eteru da bi se publika upoznala s njima, a neke baš i nisu. Svejedno, starija i mlađa publika u dvorištu Povijesnog i pomorskog muzeja Istre jednakim oduševljenjem prihvatila ih je sve. Bilo je dovoljno da Mile okrene mikrofon ka publici i dobije glasan feedback fanova koji dobro znaju tekstove, a dosta puta nije bila potrebna nikakva motivacija s bine da bi se publika uključila. Bilo da se o "Messiju" ili "Mojoj majici", publika je cijelo vrijeme u niskom startu i spremna na sve. Dok izvode pjesmu "Firma" za koju je odličan spot snimio Puljanin Andrej Korovljev u publici se raširila hrvatska zastava kao pratnja refrenu "Bog, domovina, nacija, svi na pod - ovo je privatizacija!" Od aduta s novog albuma spomenimo i sjajnu "Dan oslobođenja" koju smo sinoć čuli.

Isto kao što je raspoložena publika, raspoloženi su Mile i ekipa pa ne čudi zašto su turneju počeli baš u Puli. Ovdje su nekako kao svoji na svome, a Mile je od jednog obožavatelja dobio i crtež, portret pokojnog Tuste. Hladno pivo odužilo se publici povećim naramkom provjerenih hitova, dosta ih je bilo s prethodnog albuma "U svijetu glamura", no skočili su i 20-ak godina u prošlost. Kao bonus uslijedila su dva dodatna seta, jedan duži od nekih pet, šest pjesama i jedan kraći. Jedino je nizanje sporijih stvari na sredini koncerta prijetilo da razvodni atmosferu, ali to se nije dogodilo. Kad se crta podvuče, sve je ispalo savršeno unatoč maloj sviračkoj nespretnosti na početku "Für immer punk", ali to je cijena živih nastupa, a ovi iskusni glazbenici se ionako znaju snaći. (M. RADIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter