Stare kovine pricaju o vremenu u kojem živimo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Transkripti kovina" naziv je izložbe fotografija fotografa amatera Igora Blagonica otvorene u nedjelju u lovreckoj galeriji Placa.

Izložba koju je cerovljanskom autoru organizirao ovdašnji klub amaterske fotografije KAF nagrada je za osvojeno prvo mjesto na njihovom lanjskom natjecaju Photo City.

Na izložbi se Blagonic predstavlja s dvadesetak fotografija nastalih lani, ciju okosnicu cine detalji starih odbacenih metalnih predmeta, dijelovi strojeva, lanci, metalne spojnice i kameni blokovi nagrizeni zubom vremena.

Uz Blagonica i predsjednika KAF-a Kristiana Macinica na otvorenju izložbe okupljenima se obratio i Eugen Borkovsky, autor teksta u pratecem katalogu izložbe koji je rekao da je rijec o ciklusu fotografija koje nose pomalo sumornu atmosferu.



- Ideja vodilja, kovina, metal, umjetnikovom intervencijom prenosi nam atmosferu vremena u kojem živimo. Umjetnicku produkciju u suvremenosti teško da možemo promatrati samo prema starim klišejima ljepote, kompozicije, kolora.

Umjetnost je danas, više nego ikada u povijesti, angažirana. Ponekad spontano, ponekad promišljeno, cesto govori o dogadajima i atmosferi vremena u kojem nastaje. Vrijednost, kvaliteta kreacije, vrednuje se zadovoljenjem oba kriterija - i klasicnim likovnim postulatima i angažiranošcu u vremenu, rekao je Borkovsky.

Macinic je okupljene podsjetio da se od dana otvorenja izložbe pa do srijede 2. svibnja od 17 do 20 sati osobno u galeriji ili do 8. svibnja putem interneta mogu prijaviti na drugi nagradni natjecaj Photo City.

Ovogodišnja tema nosi naziv "Put putovanja", a ucesnici moraju fotografije snimiti na podrucju opcene Sveti Lovrec do 9. svibnja i dostaviti ih KAF-u. Više informacija nalazi se na njihovim web stranicama, a o najboljima odlucit ce strucni žiri. Dodjela nagrada održat ce se 13. svibnja u lovreckoj galeriji.


Podijeli: Facebook Twiter