"Starcima 2" najviše nominacija za Zlatne maline

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hit film s Adamom Sandlerom "Starci 2" dobio je osam nominacija za Zlatne maline, 'nagradu' za najgora holivudska filmska ostvarenja, javlja BBC. Komedija o četvorici prijatelja iz djetinjstva koji se ponovno sastaju zaradila je 247 milijuna dolara na kinoblagajnama, ali ju je kritika samljela.

"Starci 2" nominirani su za najgori film, najgori nastavak, glumačku ekipu i scenarij.

Višestruko su nominirani i "Usamljeni osvetnik" s Johnnyjem Deppom u glavnoj ulozi te "Zemlja: Novi početak" s Willom Smithom i njegovim sinom Jadenom, u režiji Nighta Shyamalana.

Adam Sandler (47), koji potpisuje scenarij i glumi u "Starcima 2", natječe se za najgoreg glumca u glavnoj ulozi. A njemu Zlatne maline nisu strane. Prošle je godine proglašen najgorim glumcem za ulogu u komediji "Tatin sin", a film "Jack i Jill" u kojem Sandler glumi brata i sestru jednojajčane blizance, što je biološki nemoguće, ušao je 2011. u povijest Zlatnih malina s rekordnih 10 nagrada. Sandleru su tada pripale Maline za najgoreg glumca i glumicu.

Sporedni glumci u "Starcima 2" Taylor Lautner, Salma Hayek te redatelj Dennis Dugan također su nominirani za Zlatnu malinu. Zlatne maline dodijelit će se noć prije svečane dodjele Oscara 2. ožujka. Pobjednici se obično ne pojave na dodjeli, a iznimka su bile Halle Berry i Sandra Bullock koje su nagrade osobno preuzele. Zlatna malina utemeljena je 1980. kao parodija Oscaru. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter