Starcevic oštetio 3. maj za 4,3 milijuna kuna?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rijecka policija obavlja krim-istragu nad 52-godišnjakom iz Rijeke zbog osnovane sumnje u pocinjenje kaznenog djela sklapanja štetnog ugovora i kaznenog djela izdavanja i neovlaštenog pribavljanja poslovne tajne.

Utvrdeno je da je 52-godišnjak kao predsjednik uprave rijeckog brodogradilišta u 2009. godini sklopio dva štetna ugovora s inozemnom tvrtkom o kupnji celicnih limova. Realizacijom ugovora brodogradilište ošteceno za iznos od oko 4.370.000 kn.

Neslužbeno se doznaje da je rijec o Željku Starcevicu, bivšem predsjedniku uprave 3. maja koji je podnio ostavku na tu funkciju pocetkom 2010. godine.

Kako neslužbeno doznajemo, Starcevic je od kraja prošle godine ne radi u 3. maju u kojem je proveo 20-ak godina, te da se zaposlio u Wartsillinom predstavništvu u Italiji.

Inace, ostavku na funkciju dao je nakon što je u medijima objavljeno da je tijekom jednogodišnjeg mandata rijecko brodogradilište oštetio za 430 tisuca kuna na reprezentaciju. Pocinitelj je kazneno prijavljen Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci.


Podijeli: Facebook Twiter