Starčević direktor marine u Puli, Cetina u Pomeru

Razvojni plan pulske marine uključuje proširenje kapaciteta (N. LAZAREVIĆ)
Razvojni plan pulske marine uključuje proširenje kapaciteta (N. LAZAREVIĆ)

Na natječaju ACI-ja za izbor pet novih direktora marina javila su se ukupno 283 kandidata, a izabrani su Boris Rivić za direktora marine u Rovinju, Darko Starčević u Puli, Romeo Cetina u Pomeru, Alan Šepuka u Cresu i Ivan Mokos za direktora marine Šimuni. Osim toga proveden je i natječaj za radno mjesto internog revizora, gdje je od ukupno 74 prijavljena odabrana Ida Bajc, diplomirana ekonomistica koja je šest godina radila u tvrtci PricewaterhouseCoopers u okviru odjela za osiguranja.

Riječ je o natječajima provedenim da bi se popunila upražnjena mjesta direktora marina u sklopu restrukturiranja poslovanja i pripreme za novi razvojno-investicijski ciklus kompanije.

Kako ističu u ACI-ju, u postupku odabira najboljih kandidata za direktora marina 84 prijave ispunile su natječajne uvjete te je u prvom krugu bilo izdvojeno 27 kandidata, od kojih je 9 ušlo u završni krug odabira.

Navedene su i kratke biografije i reference novih kadrova, pa se tako za direktora marine Pula Darka Starčevića navodi da je on stručni specijalist poduzetništva i ekonomist turizma koji je osam godina radio na rukovodećim poslovima u pomorskoj policiji, od zapovjednika ophodnog broda do načelnika Postaje pomorske policije Pula. Marina Pula raspolaže sa 192 veza u moru, a razvojni plan uključuje proširenje kapaciteta za još 70 vezova za brodove do 50 metara duljine.

Direktor marine u Pomeru Romeo Cetina diplomirani je inženjer strojarstva s 27 godina radnog iskustva, od čega deset godina na radnim mjestima rukovoditelja te dvije godine rada u inozemstvu. Osam godina je bio član Nadzornog odbora Tehnomont marine u Puli.

Direktor rovinjske marine Boris Rivić diplomirani je ekonomist i tri je godine bio menadžer marine Cedar Point - Erie Marine u američkoj državi Ohio. Od njega se u marini Rovinj, koja raspolaže s 407 vezova u moru te 40 mjesta za smještaj plovila na kopnu, razvojnim planom očekuje potpuni redizajn i proširenje palete usluga usklađene s ponudom hotela s 5 zvjezdica u zaleđu lokacije.

Direktor ACI marine Cres Alan Šepuka magistar je i inženjer pomorskog prometa nautičkog smjera i ima 13 godina iskustva na poslovima rukovođenja u nautičkom sektoru u turizmu. Marina Cres ima 458 vezova u moru te 120 mjesta za smještaj plovila na kopnu, a razvojnim planom predviđeno je oplemenjivanje novim sadržajima i povezivanje usluga marine sa sidrištima u blizini za koje se očekuje skoro raspisivanje koncesijskih natječaja.

Direktor marine Šimuni Ivan Mokos diplomirani je inženjer strojarstva, a radno iskustvo gradio je radom u većem broju tvrtki povezanih s nautikom. Marina Šimuni ima 221 vez u moru i 55 mjesta za smještaj plovila na kopnu te je razvojnim planom predviđeno pozicioniranje Šimuna u profil charter marine s proširenom ponudom sadržaja i usluga.

ACI do kraja godine planira i raspisivanje natječaja za direktora marine Slano te opcijski natječaj za direktore marine Palmižana i nove marine u Tisnom. (D. PAJIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter