Stara "Ulica" s novim licima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pula će i ove godine biti domaćin malonogometnom turniru "Moja ulica, moja ekipa 2016 - Suzuki Motortech", čije će se 28. izdanje igrati u Domu sportova "Mate Parlov" od 9. do 26. prosinca. Ulogu organizatora od Sportskog društva Hakl preuzela je Udruga Futsal Pula koja je osnovana prije tri tjedna i u ovom trenutku broji sedam članova. Predsjednik je Valter Cetina, dopredsjednik Damir Pauletić, tajnik Goran Mihovilović, a ostatak družine koja se prihvatila organizacije najveće istarske fešte u prosincu čine Nenad Sladaković, Srđan Lolić, Kabir Osmanović i Andrej Radulović.

- Igrom slučaja prihvatili smo se organizacije "Ulice", jer nitko od nas nije želio da se turnir ugasi i namjera nam je da zadržimo sve ono dobro što je bilo prijašnjih godina, ali i da uvedemo neke promjene. Želja nam je sve dignuti na viši, ozbiljniji nivo, poraditi na imidžu turnira i s takvim ćemo stavovima krenuti od prvog dana. Svakom ćemo pomoći koliko je god u našoj moći, ali neke stvari će se morati poštivati. Jednostavno, mora se vidjeti da je došao netko novi i ne usuđujem se reći da s naše strane neće biti krivih koraka, ali se nadam da će ih biti što je moguće manje - rekao je Valter Cetina, predsjednik Udruge Futsal Pula.

Kotizacija

Kotizacija za glavni turnir neće se mijenjati i iznosit će 400 kuna, a prijave započinju u utorak i moći će se obaviti pozivom na mobitel 098/130-5244 ili na e-mail: [email protected]. Oni koji preferiraju prijave uživo, moći će to napraviti od 1. do 6. prosinca između 18 i 20 sati u CB Cabahija, gdje će se 7. prosinca, s početkom u 18 sati, obaviti ždrijeb turnira. I ove će godine biti organizirana "Mini ulica" za djecu do 11 godina, koja će biti besplatna i okupit će 24 ekipe, dok je novost veteranski turnir na kojem će moći nastupiti igrači stariji od 38 godina, a broj ekipa je limitiran na 32. Kotizacija za veterane će biti također 400 kuna, a nagradni fond iznosit će sedam tisuća kuna, dok će onaj za glavni turnir biti uobičajenih 30 tisuća kuna. "Ulica" će zadržati i svoj humanitarni karakter te će prije početka turnira određen iznos novca biti uplaćen za liječenje mlade pulske košarkašice Sare Bećirović.

Nositelji

Poznata su i četiri nositelja. Broj jedan imat će branitelji naslova Šijana Spartansi, drugi nositelj bit će TNT Pizzeria Mateo Malinska, treći Netko iz mase, a četvrti Čago Žminj.

- Prognoze su da će turnir biti jači nego prošle godine kad smo bili zakinuti za odlične slovenske haklere koje ove godine očekujemo, kao i kvalitetne ekipe s područja Rijeke, a možda i iz nekih drugih dijelova Hrvatske. S njima će turnir sigurno još više dobiti na atraktivnosti, ali vjerujem da će, bez obzira tko dođe, Spartansi biti prvi favoriti. Međutim, uvijek je teže braniti nego osvojiti naslov i sigurno im neće biti lako, naročito protiv pulskih ekipa koje ih dobro poznaju. One će im biti najveća prijetnja, kao i činjenica da na "5+1" favoriti ne pobjeđuju uvijek, što daje posebnu draž ovom turniru - istaknuo je Srđan Lolić. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter