"Stara" Nokia za skromne korisnike


Legenda se vratila. Ultrapopularni uređaj s početaka mobitelne ere, slavna Nokia 3310 ponovno je na tržištu. Po svima dostupnoj cijeni, finski proizvođač iznova nudi mobilni telefon s kojim se, prije svega, telefonira, te se šalju SMS-ovi. Nokia 3310 nema mogućnost spajanja na internet, a njezine su specifikacije daleko od smartphonea. Interna memorija uređaja ima 16 megabajta s mogućnošću umetanja kartice od 32 gigabajta, a podržava 2G mrežu. Kamera ima skromna dva megapiksela, a ugrađena je i igrica Snake (Zmija), s kojom su mnogi kratili vrijeme u vrijeme dominacije prvih jednostavnih mobilnih uređaja.
 
Baterija nove-stare Nokije 3310, koja dolazi redizajnirana ali prepoznatljiva, može izdržati 22 sata razgovora. U stand-by modu može trajati do mjesec dana. Kad se "potroši", baterija se može promijeniti.
 
Nokia 3310 na tržištu će koštati pedeset eura, kolika je cijena i za slične entry uređaje drugih proizvođača. Ako se Nokia 3310 čini preskromnim izborom, 
finski mobitelaš nudi i dva raskošna Android modela - Nokiu 3 i Nokiu 5. Naravno, ne za pedeset eura. (Priredio Dubravko GRAKALIĆ)
 

Podijeli: Facebook Twiter