Stara kucica nestala pod naletom bagera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pored Ulice prekomorskih brigada u Puli, tocnije na adresi Ulica sv. Felicite 2, u ponedjeljak je pocelo rušenje male prizemne obiteljske kuce kao dio priprema za gradnju trajnog kružnog toka na križanju Medulinske ceste i obilaznice.

Sredinom studenoga gradonacelnik Boris Miletic donio je odluku o stvaranju preduvjeta za izgradnju tog rotora, a potom je Grad raspisao javni natjecaj za uklanjanje gradevina na tom raskrižju. Rijec je o kucama nadomak izlaska s benzinske crpke OMV-a na adresi Mutilska 62, 64 te o kuci nasuprot obilaznice na adresi Ulica sv. Felicite 2.

Na natjecaju, vrijednom 95 tisuca kuna bez PDV-a, kao najpovoljnija odabrana je tvrtka TGT Adriatic.



- Grad je još 2009. otkupio te nekretnine od vlasnika, dvije tamošnje obitelji. Rijec je o dvije stare gradevine u koje je zadirao obuhvat buduceg kružnog toka.

Vjerujem da ce ti radovi biti gotovi do kraja godine, a kada ce konkretna gradnja kružnog toka poceti, ovisit ce o raspoloživosti sredstava, istaknuo je procelnik za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat.

Inace, buduci kružni tok, vrijedan oko 246 tisuca kuna, trebao bi imati pet krakova, odnosno, osim cetiri postojeca - dva na obilaznici te po jedan za Medulinsku cestu i Mutilsku ulicu, peti bi se trebao usmjeriti prema naselju Gregovica.


Podijeli: Facebook Twiter