Stapanje mandoline i gitare

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijanski mandolinist Ugo Orlandi te gitaristi Ambrozije Puškaric i Stipan Popovic nastupili su u srijedu u sklopu koncertnog programa Susreta Europskog orkestra mladih gitarista i mandolinista. Tek je malobrojna publika, mahom sudionici edukativnog programa susreta, u velikoj dvorani Doma hrvatskih branitelja docekala glazbenike.

Glavninu sadržaja cinile su kompozicije talijanskih autora, a kraj koncerta bio je u znaku Miroslava Miletica i njegove "Sonatine za mandolinu i gitaru".

Duet Orlandija i Puškarica slušali smo u prvom dijelu veceri. Orlandi je jedna od najistaknutijih figura europskog mandolinistickog kruga, svoj instrument izucava pri milanskom konzervatoriju "Giuseppe Verdi". Solisticku karijeru razvija paralelno s onom komornih formacija, kao i njegovi sinocnji koncertni partneri. Dijalog mandoline i gitare nije rijetka manifestacija, a Orlandi, Popovic i Puškaric afirmiraju ga dugi niz godina.

Nadahnuto i skladno zvucala je suradnja spomenutog para, kao i Orlandija i Popovica koji su oznacili drugi koncertni blok.

Publike ce sljedeci susret s mandolinom u Puli imati u nedjelju. U Domu hrvatskih branitelja u 19.30 sati nastupit ce Europski orkestar mladih gitarista i mandolinista pod ravnanjem prof. Vlade Sunka, dirigenta, glazbenog pedagoga, skladatelja i profesora Umjetnicke akademije u Splitu.


Podijeli: Facebook Twiter