Stanovi u Puli i Umagu među najtraženijima

(M. SARDELIN)
(M. SARDELIN)

Prosječne tražene cijene stanova oglašavanih tijekom srpnja na Crozilla.com bilježe porast vrijednosti od 0,5 posto na mjesečnoj te 4,6 posto na godišnjoj razini. U odnosu na isti mjesec 2016. godine, srpanjske su cijene porasle za 1,6 posto. Najviše cijene stanova tijekom srpnja su ostale na području Dubrovnika gdje se, prema podacima oglasnika Crozilla.com, za "kvadrat" u prosjeku tražilo čak 3.796 eura. Visoke su cijene, od 2.933 eura po četvornom metru, zabilježene u Opatiji. Srpanjske cijene stanova u Splitu popele su se na 2.321 euro po kvadratu. Zadar, prema podacima oglasnika Crozilla.com, bilježi cijenu četvornog metra od 1.880 eura. U Puli se za "kvadrat" stana tražilo 1.384 eura, što je 1,4 posto više nego mjesec ranije.

U Senju se za "kvadrat" u prosjeku tražilo 1.220 eura, a u Šibeniku 1.583 eura. Najniže cijene stanova zabilježene su u gradovima u unutrašnjosti - od kojih samo Zagreb i Varaždin imaju cijene "kvadrata" iznad 1.000 eura.

Tijekom srpnja se na oglasniku Crozilla.com najviše pretraživala ponuda stanova za prodaju u Zagrebu i Puli, a zatim u Splitu, Zadru i Osijeku. Stranci koji su tijekom srpnja pokazali interes za stanovima koji su se prodavali putem oglasnika Crozilla.com, najviše su pretraživali one u Zagrebu, Puli, Makarskoj, Splitu i Umagu, a najčešće su dolazili iz susjede BiH, zatim Njemačke, Švicarske, Austrije, Švedske i Slovenije. (P. G.)



Podijeli: Facebook Twiter