Stankovic ugostio Branka Mijica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zašto bi, recimo, Zagrepcani kupovali Novi list, pitao je u svojoj emisiji "Nedjeljom u dva" novinar HTV-a Aleksandar Stankovic glavnog urednika rijeckog dnevnika Branka Mijica. "Zato jer ce tamo imati što procitati", kazao je Mijic i u nekoliko recenica izložio razlike izmedu njegovih novina i konkurencije:

"Ovdje ce pronaci kvalitetne tekstove, kvalitetnih autora, najboljih u Hrvatskoj. Naš prioritet nije da se prodajemo strugajuci naslovnicu, ili izigravajuci lutrijsku srecku", kazao je Mijic i dodao da Novom listu i nije cilj, niti je to realno ocekivati, da bude najprodavanija novina u zemlji, ali jest da bude najkvalitetnija, najutjecajnija i najcitiranija.

"Novi list nije slao SMS-ove koji su pocinjali s 'Dragi moj Ivo', niti je objavio lažni intervju s tadašnjim premijerom Ivom Sanaderom", zakljucio je Mijic.

Govoreci o odnosu spram vecinskog vlasnika Novog lista, Roberta Ježica, ocijenio ga je - poslovnim. "Ako preraste u partnerski, bit ce dobro i za Ježica i za Novi list", kazao je Mijic, pojasnivši da pod partnerskim odnosom misli na puno poštivanje profesionalizma i pravila struke.

Stankovic nije propustio pitati zašto Novi list ne piše o problemima koje u poslovanju ima Ježicev Dioki, na što je Mijic odgovorio kako nije baš istina da Novi list nije pisao o tome, ali i kako prema vlasniku, naravno, novina ipak ima malo drugaciji odnos nego prema nekom drugom.

Osvrnuo se i na slucaj novinara Viktora Ivancica i Marinka Culica koji su prije skoro dvije godine dovedeni u Novi list iz Ferala, no nisu dobili priliku da pišu. Tad Mijic nije bio glavni urednik, ali se, veli, kao novinar, protivio tome da im se ne otvore stranice Novog lista i smatra da je novina izgubila njihovim odlaskom.

Govoreci o aktualnoj aferi oko TLM-a i HEP-a, ocijenio je da bi najpametnije za sve clanove Vlade, ukljucujuci premijerku, bilo da se odazovu pozivu suda, ukoliko ga bude, i kažu sve što znaju o tom slucaju.

Zamjera DORH-u i Mladenu Bajicu što informacije o toj prevažnoj istrazi, zbog koje je u pritvoru i bivši potpredsjednik Vlade, nisu u potpunosti izvijestili javnost, vec detalje istrage puštaju samo u probrane medije za koje znaju da ce ih plasirati onako kako njima odgovara.

Na Stankovicevo pitanje o tome tko je za Rijeku, od politicara, napravio najviše štete, Mijic je odabrao - Slavka Linica. "Bez obzira na sve pluseve i zasluge iz devedesetih, na Linicu je i najviše minusa, pogotovo za vrijeme kad je na vlasti bila koalicija koju je predvodio SDP", kazao je Mijic, pojašnjavajuci da je baš u tom vremenu, Rijeka ostavljena - po strani.


Podijeli: Facebook Twiter