Stanković: Pitao sam Sanadera sve što sam htio

Foto: screenshot HRT
Foto: screenshot HRT

I prije negoli su Aleksanadar Stanković i Ivo Sanader okončali svoj razgovor u emisiji "Nedjeljom u 2", društvene mreže su se usijale. Ako je suditi po komentarima, Stanković je trebao to odraditi bolje i žešće, doznati i raskrinkati ono što pravosuđe nije, te poglavito raspraviti do kraja odnos Sanadera i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Sam Stanković, sat nakon emisije, odrađenim je bio zadovoljan.

- Sva pitanja koja sam htio postaviti, sam i postavio. Što se tiče komentara, vjerojatno sam trebao čovjeku skočiti za vrat i polomiti ga - kazao nam je Stanković.

Čitavo gostovanje je, kako kaže, bilo posve normalno, kulturno. "Mislim da je bio nervozan prije emisije, ali bio sam i ja, pa smo jedan jedan", kazuje Stanković. Poslije emisije popili su kavu u zgradi HRT-a, te se razišli.

- Nema razloga da sa Sanaderom ne bude kao sa svakim drugim gostom - veli Stanković.

Stanković smatra da je povijest odnosa Sanadera i Bajića zanimljiva, pa se o njoj i govorilo. Pritom veli da mu je teško procijeniti da li se o tom odnosu trebalo govoriti više. No, nedvojbeno mu je da se Sanader mogao požaliti na svoj tretman, ili kazati kako ima primjedbe na sam proces i kako pretpostavlja da podaci cure van od strane državnog odvjetnika.

Podsjeća Stanković i na to da o aktualnim procesima i nisu mogli razgovarati, a na upit koliko je ovaj Sanader iz 501. epizode drugačiji od onog iz prve emisije "Nedjeljom u 2" kazuje: "Puno je od tada vode proteklo ispod savskog mosta. Onda smo govorilo uglavnom pro futuro, sad je bilo puno više tema za razgovor. Mislim da je Sanader ostao isti, dobar govornik i retoričar kojeg se teško može izbaciti iz takta - zaključuje Stanković.

Ostaje kod stava da je Sanadera trebalo ugostiti. Kako veli, da je to i koja druga televizija učinila, rado bi tu emisiju gledao. (S. PAVIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter