Stanje zaštitara ranjenog u pljački stabilno

U pljački poslovnice Istarske kreditne banke u Višnjanu ranjen zaštitar (M. SARDELIN)
U pljački poslovnice Istarske kreditne banke u Višnjanu ranjen zaštitar (M. SARDELIN)

Danas nam je službeno potvrđen identitet zaštitara koji je jučer ranjen u pljački Istarske kreditne banke u Višnjanu. Riječ je o Cristianu Cossettu, što je potvrdio direktor poduzeća Sigurnost Labin Boris Belušić koji nam je kazao da se zaštitar još nalazi u bolnici i da je izvan životne opasnosti.

Ime koje smo danas objavili u tiskanom izdanju je pogrešno jer osoba imenom Kristijan Ritoša ne postoji niti radi u Sigurnosti Labin.

Glasnovornik pulske bolnice Goran Paić danas nam je rekao da je stanje ranjenog zaštitara stabilno. Riječ je o prostrijelnoj rani lijeve ruke, dok je metak samo okrznuo lakat desne ruke.

Istarska policija na više punktova u Istri zaustavlja i kontrolira manja dostavna i ostala vozila koja su im sumnjiva da bi uhitili nepoznatog razbojnika koji je jučer ranio zaštitara.

Vozilo VW caddy policija je pronašla istoga dana u večernjim satima nakon pljačke, na širem području Pazina, no radi interesa istrage, a prema naputku iz Županijskog državnog odvjetništva, ne smijemo davati više informacija, kazala je Nataša Vitasović iz PU istarske.

Odmah nakon pljačke na svim ključnim pravcima Poreštine, odnosno cijele Istre policija je zaustavljala i kontrolirala vozila, a na više mjesta uočene su i duge cijevi. Kontrole su bile cijelu noć i nastavljene su ujutro.

Prema dosad utvrđenom tijekom očevida nepoznata osoba je naoružana ušla u poslovnicu banke i ranila zaštitara te je od 57-godišnje djelatnice zatražila novac. Nakon što je razbojnik pobjegao iz banke na parkiralištu Končareve ulice je uz prijetnju vatrenim oružjem od 41-godišnjaka otuđio vozilo VW caddy pulskih oznaka i pobjegao s mjesta događaja.

Policija protiv nepoznatog počinitelja podnosi kaznenu prijavu za pokušaj ubojstva i dva kaznena djela razbojništva, a poduzimaju se sve mjere u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja i pronalaska počinitelja. Policija poziva sve koji imaju korisne informacije o događaju da se jave na broj 192 ili putem elektroničke pošte na [email protected] (M. SARDELIN)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter