Stanje u prometu zabrinjavajuce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sklopu obilježavanja Dana policije, zapocetog u srijedu puštanjem u rad platforme za osobe s invaliditetom, u zgradi PU istarske održan je u cetvrtak tradicionalni prijem za novinare, na kojem se nacelnik Loris Kozlevac osvrnuo na jednogodišnji rad istarske policije. "Turisticka sezona u Istri protekla je izuzetno dobro. U sigurnosnom smislu nije zabilježen ni jedan teži incident u vezi sa stranim državljanima", rekao je Kozlevac, ali je dodao da je "stanje sigurnosti gradana narušeno ubojstvima u Raklju i Porecu".

Stanje u prometu ocjenjuje zabrinjavajucim buduci da je ove godine smrtno stradalo 10 osoba više nego lani - u prvih osam mjeseci ove godine na istarskim je cestama poginula 31 osoba. PU istarska je u protekloj godini dana odradila sedam velikih i uspješnih akcija, poput "Ipsilona", "Lima", "Parka I" i "Parka II", koje su raskrinkale zloporabu opojnih droga, krivotvorenje isprava, gospodarski kriminal i slicno, kazao je on.

U holu zgrade PU istarske otvorena je izložba grafika otisaka prstiju pod nazivom "Otisak prsta kao nevidljivi svjedok", koje su izradili ucenici OŠ Veruda. Izložba je posvecena Ivanu Vuceticu, izumitelju daktiloskopije. Vucetic je roden u Hvaru 1858. godine, a umro je u mjestu Dolores u Argentini 1925.


Podijeli: Facebook Twiter