Stanje Dejana Trifunova vrlo teško

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Radnik pulske tvrtke Brodolicilac iz Pule, 43-godišnji Dejan Trifunov iz Ližnjana, koji je 25. srpnja stradao pri padu s platforme u jednoj od hala u brodogradilištu Uljanik, i dalje se nalazi na intenzivnoj njezi u pulskoj bolnici i njegovo je stanje vrlo teško.

Iz odgovora Državnog inspektorata koje potpisuje glasnogovornica Sandra Kelemen proizlazi da je stradao u unutar hale F1, odnosno hale za pjeskarenje, oko 20 sati.

- Iste je veceri oko 21.30 sati na mjestu dogadaja inspekcija zaštite na radu Državnog inspektorata izvršila ocevid kojim je, buduci da neposrednih ocevidaca nesrece nije bilo, utvrdeno da je Dejan Trifunov najvjerojatnije pao s celicne platforme za prijevoz i smještaj brodskih sekcija, s visine od 292 centimetra, na betonski pod hale i pritom zadobio teške tjelesne ozljede glave i mozga.

Ocevidom su utvrdeni propusti u primjeni mjera zaštite na radu. Inspektor rada za zaštitu na radu odmah je donio rješenje o zabrani daljnjeg izvodenja radova sve dok se utvrdeni nedostaci ne otklone. Po okoncanju nadzora inspektor ce protiv pravne osobe i odgovorne osobe u pravnoj osobi podnijeti odgovarajuce zakonom predvidene kaznene mjere, stoji u dopisu Državnog inspektorata.

Glasnogovornik pulske opce bolnice Goran Paic izvijestio je da je stradali radnik, koji je zadobio više teških ozljeda glave, vrata i prsa, operiran iste veceri te da se nalazi u jedinici intenzivnog lijecenja, gdje je prikljucen na aparate koji mu održavaju vitalne funkcije. (Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter