Stanislava Nikolić Aras u pazinskoj Kući za pisce

Stanislava Nikolić Aras
Stanislava Nikolić Aras

Zadarska spisateljica, pjesnikinja i scenaristica Stanislava Nikolić Aras nova je gošća pazinske Kuće za pisce - Hiže od besid, u kojoj će boraviti i stvarati tijekom ožujka.

Dosad je objavila knjigu poezije "Takve stvari se događaju ljudima", pred skorim objavljivanjem joj je kod zagrebačkog Algoritma zbirka priča "Meke granice", a objavila je niz pjesama i priča u časopisima Quorum, Poezija, Beton, Fantom slobode, Tema i drugima, a lani joj je kratka priča uvrštena i u zbornik umaškog književnog natječaja Lapis Histriae. Dvaput je, 2013. i 2014. godine, s kratkim pričama pobijedila na natječaju "Vranac" književnog festivala "Odakle zovem" kojeg provodi knjižara Carver u Podgorici te su joj priče objavljene u festivalskom zborniku.

Inače je profesorica književnosti i 15 je godina predavala u srednjoj školi, no predlani je dala otkaz i od tada živi od pisanja. Jedna je od organizatora zadarskog književnog festivala Kalibar, a ravnateljica je umjetničke organizacije Teatro Verdi s kojom radi na kazališnim projektima.

U Pazinu namjerava raditi na novoj zbirci pjesama, razrađuje i nove prozne materijale koji zahtijevaju još dosta istraživanja, a namjerava srediti i zbirku literarno-fenomenoloških eseja koje je objavljivala na Trećem programu Hrvatskog radija. (D. ŠIŠOVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter