Stanić: Mandat je velika čast i odgovornost

(Gordana ČALIĆ ŠVERKO)
(Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

Iako je novo žminjsko Općinsko vijeće politički vrlo heterogeno, bila je to ksinoć jedna od najkraćih sjednica nekog od aktualnih konstituirajućih sjednica općinskih vijeća u Istri. Jednoglasno svih je trinaest vijećnika za predsjednika općinskog vijeća odabralo Sanjina Stanića (lista grupe birača Eduarda Ermana), a za potpredsjednike Nelu Pucić (SDP) i Waltera Fola (SDP).

Odabiru glava općinskog vijeća prethodila je trostruka rošada na nedavnim lokalnim izborima delegiranih općinskih vijećnika. S obzirom da je za žminjskog općinskog načelnika u drugom izbornom krugu izabran Željko Plavčić (SDP-HSS), a za njegova zamjenika Luciano Žufić, potonjeg je u općinskom vijeću zamijenio idući na listi SDP-a Dražen Galant. Zbog nespojivosti dužnosti mandat je u mirovanje stavio aktualni općinski pročelnik Kristijan Benčić s liste IDS-a kojeg je zamijenio Neven Žgomba. Također mandat je u mirovanje stavio i dosadašnji žminjski načelnik Marko Križman kojeg s liste IDS-a u žminjskom vijeću mijenja Marina Benčić.

- Izbor za općinskog vijećnika u ovom trenutku, osim velike časti nosi i veliku odgovornost za razvoj općine, jer naši mještani primjećuju da se taj razvoj usporava u usporedbi s našim susjedima. Zbog toga imamo obavezu maksimalno se zalagati i raditi kako bi ovu sredinu učinili ljepšom i ugodnijom za život te maksimalno aktivirali njene resurse i potencijale, kazao je predsjednik Stanić koji je obećao "jednak i korektan odnos sa svima u vijeću", zatražio aktiviranje vijećnika po pitanju konstruktivnih prijedloga, te kvalitetnu pripremu akata od strane načelnika i jedinstvenog upravnog. Konačni sastav novog žminjskog općinskog vijeća glasi: 4 s liste SDP-a (Dražen Galant, Nela Pucić, Walter Folo i Antonela Grizila), 4 s liste IDS-a (Jordan Krajcar, Tomislav Zohil, Marina Benčić i Neven Žgomba), 3 s liste Eduarda Ermana (Sanjin Stanić, Eduard Erman i Tomislav Jedrejčić), te 2 s liste Sanjina Debeljuha (Tomislav Galant i Sanjin Debeljuh). Uz općinske vijećnike prisegu je zajedno sa zamjenikom položio novi žminjski načelnik Plavčić koji je najavio uključivanje svih snaga u konstruktivan rad s kojim se nadaju revitalizaciji Žminja.

(A. DAGOSTIN)



Podijeli: Facebook Twiter