Stand up komedija je kao seks

Marina Orsag (N. LAZAREVIĆ)
Marina Orsag (N. LAZAREVIĆ)

Ponekad ne treba puno da se ljudi nasmiju, dovoljan je tek mikrofon i dovoljno otkačenih ideja kao što je preksinoć na ispunjenoj maloj sceni Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula pokazala Marina Orsag. Ova poznata zagrebačka komičarka izvela je svoj stand up nastup naslovljen "Ružičaste naočale", objasnivši odmah na početku da se tu radi o autorskom materijalu koji je izašao iz njene glave a u toj se glavi očito puno toga roji. Orsag je pokazala tu sposobnost da sve okrene na šalu i da priliku za smijeh pronađe u praktički bilo kojoj životnoj situaciji, tako da je jasno odakle dolazi naziv.

Estrada i istarski glazbenici

- Stand up komedija je kao seks, objasnila je na početku. Na reakciju publike u tom odnosu se preksinoć zbilja nije mogla požaliti jer je ona bila i više nego dobra.

Pazeći da joj vrijeme ne prođe prebrzo radi čega je stalno gledala na mobitel, uspjela je publiku provesti kroz razne teme, nekako odolijevajući zovu politike, ali koncu je i to, za komičare često nepresušno vrelo inspiracije, moralo barem nakratko doći na dnevni red. Kazala je da je njeni srpski kolege sada zezaju zbog novog premijera Oreškovića jer oni svojeg premijera Vučića barem razumiju što govori. Prije no što se uhvatila politike pozabavila se estradom kazavši da Tereza Kesovija kada pjeva zvuči kao da sjedi na centrifugi. "Ona je hodajući vibrator", kazala je Orsag koja se našalila i na račun nekih istarskih pjevačkih imena pa je rekla da Alen Vitasović pjeva kao da mu se ne da pjevati. Priznala je i da voli slušati Gustafe ali je objasnila da ona i njeni "kontinentalci" zapravo uopće na razumiju o čemu oni pjevaju. Bilo je zanimljivo kako je opisala svoj put u London kada je shvatila da nije istinita uvriježena izreka da "nema glupih pitanja, ima samo glupih odgovora".

- Na aerodromu u Londonu pitaju vas "Nosite li nešto opasno u torbi?", kaže Orsag objasnivši da ju je to potaknulo da se ona zapita je li uopće itko ikad odgovorio sa "Da"?

Pokazala i pjevačko umijeće

Prisjetila se Orsag i svog djetinjstva, pa ispričala kako se osjećala kao kriminalka kada je u trgovačkom centru došla na blagajnu zaboravivši izvagati banane, ispripovijedala je svoja iskustva kada je bila "živa knjiga" u projektu Živa biblioteka te kako joj je bilo u Srbiji što je pak bio povod da na duhovit način potegne vječitu temu međususjedskih odnosa. Osim govorničkog nakratko je pokazala i svoje pjevačko umijeće pa je tako "Killing me softly with his song" postala "Killing him loudly with chainsaw". Njeno prvo samostalno gostovanje u Puli završilo je velikim aplauzom publike koja se cijelo vrijeme smijala pa se ova komičarka vratila na bis i za desert servirala još nekoliko dosjetki garniranih dozom jetkih komentara. (Mladen RADIĆ, snimio Neven LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter