Štand u Mirkovcima zaliven uljem i zapaljen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Štand Stožera za obranu hrvatskog Vukovara u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovci, zapaljen je tako da je prvo zaliven prerađenim uljem, a potom zapaljen, izvijestila je danas vukovarsko-srijemska policija o rezultatima policijskoga očevida.

Nepoznati počinitelj štand Stožera u Mirkovcima, na Trgu Nikole Tesle, na kojem se skupljaju potpisi za referendum o promjeni dijela Ustavnog zakona o nacionalnim manjinama, zapaljen je u noći na petak.

Policija navodi da je došlo do djelomičnog oštećenja štanda, a materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Potpise za raspisivanje referenduma o izmjenama Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, po kojem bi pripadnici nacionalne manjine pravo na uporabu svog jezika i pisma imali ako čine najmanje 50 posto stanovništva grada ili općine, a ne kao do sada jednu trećinu, aktivisti Stožera prikupljaju od 17. studenoga do 1. prosinca na oko 2.000 mjesta diljem Hrvatske. 

Na današnjoj konferenciji za novinare Stožera za obranu hrvatskog Vukovara nisu komentirali paljenje štanda u Mirkovcima. Članica Stožera Snježana Patko samo je naglasila da na određenim mjestima ima problema s prikupljanjem potpisa te da se svaki incident prijavljuje policiji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter