Stancija traži novog vlasnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stancija u Cepicu nedaleko od Zrenja prodana je prije godinu i pol dana, a buduci da je kupac nije u cijelosti otplatio, Opcina Oprtalj pokrenula je postupak raskida kupoprodajnog ugovora. Uskoro ce raspisati novi natjecaj za prodaju stancije po pocetnoj cijeni od 2,4 milijuna kuna.

Slucaj cepicke stancije cesto se povlacio po sjednicama oprtaljskog vijeca. Nesudeni vlasnik platio je oko 600 tisuca kuna, a dugovao je još oko dva milijuna kuna. Vijecnici su inzistirali na tome da se što prije u cijelosti naplate dugovanja ili raskine kupoprodajni ugovor i stanciju ponovo stavi na natjecaj jer umjesto da se sanira, ona i dalje propada.

Raskid kupoprodajnog ugovora ubrzalo je i to što je, iako se zbog dugovanja nije uknjižio, kupac stanciju u meduvremenu ponudio na prodaju. Agencija za promet nekretninama stanciju Cepic oglašavala je kao pravu priliku, s cijenom na upit, a veliko istarsko imanje od devet zgrada, ukupno 790 cetvornih metara površine, kao i 2.550 cetvornih metara okucnice, prodavala je zajedno s neaktiviranom firmom Cepic.

- Cilj je bio prodati i obnoviti kompleks u Cepicu. Nije uspjelo s prvim kupcem, nadamo se da ce to uspjeti u drugom pokušaju, da ce se pojaviti zainteresirani investitor, urediti stanciju i u njoj pokrenuti djelatnost koja bi pridonijela oživljavanju citavog kraja, kaže oprtaljski nacelnik Aleksander Krt.


Podijeli: Facebook Twiter