Stancija Kontarini ipak prodana Ocellusu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bujski vijecnici preksinoc su poništili svoju odluku s prošle sjednice, kojom nije bila prihvacena jedina ponuda za kupnju atraktivne gradske nekretnine - ruševne stancije u Kontarinima, ukupne površine 738 cetvornih metara, za 422 tisuce kuna, koliko je iznosila i pocetna cijena.

Ponudu, koja je u drugom pokušaju prihvacena, dala je tvrtka Ocellus u vlasništvu kontroverznog poduzetnika Zorana Savicica iz Republike Srpske, sa sjedištem u Umagu.

O Ocellusu smo više puta pisali zbog ugovora koji je ta tvrtka potpisala s barbanskim nacelnikom Denisom Kantošicem za pronalaženje inozemnog investitora za zemljište iznad uvale Blaz, uz koji je vezan i ugovor o apsolutnoj povjerljivosti, ali i zbog njenih aktivnosti vezanih za kupnju drugih vrijednih nekretnina na Bujštini.

Devet je glasova ovaj put bilo za, a tri protiv (Franjo Pavlicek (HSU), Robert Boban Paulovic (HSS-Zeleni) i Dragan Ciric (IDS), dok su cetiri vijecnika bila odsutna. Takvom ishodu, kako je objasnio predsjednik vijeca Fabrizio Vižintin (IDS), prethodio je niz razgovora te sastanak gradonacelnika s vijecnicima.

"Argumenti za donošenje takve odluke su kriza, teška ekonomska situacija, manjak od 422 tisuce kuna koji bi nastao u tekucem proracunu te negativna poruka koju bismo odaslali investitorima ako pristiglu ponudu ne bismo prihvatili", objasnio je Vižintin. (K. FLEGAR)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD NEDJELJE.


Podijeli: Facebook Twiter