Stanarima Kiševe napokon novi zid

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon desetljeca išcekivanja, stanari Ulice Franje Horvata Kiša u Puli napokon su docekali obnovu starog derutnog zida na raskrižju s Rizzijevom ulicom. Zahvaljujuci Mjesnom odboru Vidikovac, na koji su apelirali za pomoc, i Gradu, prije tjedan dana poceli su radovi za koje je valjalo izdvojiti otprilike 50 tisuca kuna, doznajemo od predsjednika MO-a Borisa Pirije.

- Stari zid je nanovo napravljen od temelja. Vjerojatno potjece još iz vremena Italije, a urušavao se još od 1960., kada je izgradena zgrada. To znaci da na obnovu cekamo 50 godina. Osim toga, do njega je bila rupa u koju je susjed prije 30-ak godina nabacao hrpu kamenih blokova. Molili smo ga da to ukloni s prostora naše okucnice, ali se on na to nije osvrtao.

U rupi su stanište pronašli štakori, kojih se nikada nismo uspjeli riješiti. Tu se igra desetak djece iz zgrade pa smo se brinuli za njihovu sigurnost.

Prilikom obnove zida teškom mehanizacijom hrpa je uklonjena i teren poravnat. U ponedjeljak ce doci deratizatori iz Zavoda za javno zdravstvo te cemo napokon imati cist okoliš bez štakora, rekao nam je stanar Sulejman Sofo,


Podijeli: Facebook Twiter