Stanari Splitske bez plina zbog propuštanja cijevi

Radovi u Ulici Starih statuta (M. MIJOŠEK)
Radovi u Ulici Starih statuta (M. MIJOŠEK)

Od srijede, kada su građevinskim radovima presjekli cijev dovoda gradskog plina, nemamo plina u domaćinstvima. Izvođači nisu ni znali da im na dionici gdje se izvode radovi u Ulici Starih statuta nalaze instalacije gradskog plina kojim se opskrbljuje stanare Splitske 2, 4, 6 i 10, te Starih statuta 1 i 3. Sada nas Plinara ucjenjuje da se hitno trebamo prebaciti na prirodni plin kao da smo mi krivi što oni nisu znali gdje im je trasa, ili što još nismo izradili nove plinske vertikale u ulazima. Da su nam dali neki razuman rok nitko im ne bi zamjerio, ali ovo je čista ucjena, kaže Mladen Rubelj, jedan od stanara Splitske ulice, koji ističe da je neshvatljivo neznanje Plinare da Starim statutima prolazi trasa gradskog plina s obzirom da je ova prometnica prije koju godinu renovirana, od kružnog toka na Punti prema Karolini.

Iako je Plinara građanima dostavila obavijest u kojoj se navodi na je distribucija gradskog plina smanjena, Rubelj navodi da uopće nemaju plina. Kaže da bi pristup s priznavanjem pogreške i nenaplaćivanjem naknade za dane kada im je onemogućena distribucija pogreškom samog distributera bio logičan i razumljiv, a ogorčen je upravo zbog ucjenjivanja o hitnoći prelaska na prirodni plin.

 Direktor Plinare Dean Kocijančić, međutim, opovrgava da su građevinski radovi probili staru instalaciju. Uzrok je, kaže Kocijančić, dotrajala stara instalacija gradskog plina, za koju je utvrđeno, kada je otkopana, da propušta te je morala biti eliminirana. (G. ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter