Stanari Rojca protiv parkinga na naplatu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Trenutno najveci problem korisnika Centra gradskih udruga Rojc je planirana gradnja garažne kuce na naplatu na parkiralištu Rojca", rekla je Dušica Radojcic na sastanku vijeca korisnika Rojca kojemu je prisustvovao i novi procelnik gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšic.

"Složili smo se s parkiralištem na sjevernoj strani, s tim da ostanu sacuvana sva stabla, dok smo za ono na jugu ponudili protuprijedlog. Do danas iz Grada nismo dobili odgovor. Odluka o odcjepljenju dijela okucnice Rojca i njezine dodjele Upravnom odjelu za komunalni sustav i imovinu donesena je pocetkom prosinca prošle godine, ali do nas nikakva informacija o tome nije stigla.

Okucnicu Rojca cinilo bi samo unutarnje dvorište i dva stabla! Izgradnjom parkirališta na naplatu vozaci bi ponovno parkirali na plocnicima jer Grad nije osigurao gradanima besplatna parkirališta izvan centra. Površina ispred Rojca mora ostati na raspolaganju zbog dogadaja i svakodnevnih potreba korisnika.

Ondje se održavaju manifestacije, a koriste ga i mažoretkinje i sportski klubovi. Takoder, ondje bi moglo biti izgradeno djecje igralište i brojni drugi sadržaji koji gradu nedostaju", kazala je Radojcic te dodala da se zalažu za to da parkiralište bude besplatno.

Kao i uvijek, puno polemika na sastanku vodilo se oko naplate struje. Po 30 korisnika u listopadu i studenom te cak 74 korisnika u prosincu nije ju platilo, a razlog tomu nije samo "zaboravnost", vec i to što mnogi nisu dobili racune.

Na sastanku je dogovoreno da ce ove godine novac biti investiran u popravak krova. Iako je jedan dio na trecem katu južnog krila bio djelomicno zakrpan, nakon obilnih prošlogodišnjih kiša situacija se drasticno pogoršala, a s prokišnjavanjem muku muce i na petom katu sjevernog krila. (I. N. TURKOVIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter