Stanari nemaju za kanalizaciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Herculanea je, doznajemo, upoznata s problemom izlijevanja kanalizacije u Ulici Veruda te su iz te tvrtke u nekoliko navrata odgovornima ukazivali na ozbiljnost problema.

Iz odgovora Herculanee doznajemo i da je višestambeni objekt na adresi Veruda 29, cija se septicka jama izlijeva, u privatnom vlasništvu i njime upravlja Castrum Pula 97. Iz Herculanee napominju da su vlasnike i upravitelja u više navrata upozorili na obvezu prikljucenja na kanalizacijski sustav. Medutim, nisu u mogucnosti naložiti vlasnicima da obave zakonsku obvezu prikljucenja ako se suvlasnici ne mogu medusobno dogovoriti.

Vele da ce i dalje urgirati kod nadležnih institucija da se problem izlijevanja kanalizacije u Ulici Veruda riješi, no prikljucenje ne mogu obaviti bez odobrenja suvlasnika zgrade.

Drago Glumac, upravitelj Castruma, veli da su njegovi djelatnici mnogo puta izlazili ne teren jer je situacija jednaka vec godinama, te su od Herculanee zatražili uvjete za spajanje na kanalizacijski sustav i okvirni troškovnik.

- Po troškovniku prikljucivanje na kanalizaciju stoji oko 87 tisuca kuna, no suvlasnici jednostavno ne mogu ili ne žele, u što ne ulazim, osigurati sredstva. Od cetiri suvlasnika troje uopce ne placa pricuvu pa je racun zgrade 21 tisucu kuna u minusu. Pokušavamo ovaj problem riješiti sudskim putem, no sve to dugo traje, veli Glumac.

Na pitanje može li se septicka barem privremeno sanirati, odgovara da se ona povremeno prazni, no to nije rješenje.


Podijeli: Facebook Twiter