Stanari ne moraju preko štandova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sajam koji u Labinu gostuje svake trece srijede u mjesecu, zaživio je u novom ruhu na staroj adresi – kod tržnice. Odatle su ga stanari okolnih zgrada, žaleci se na zagušen promet i uneredene okucnice, željeli «maknuti», no tome su se protivili izlagaci.

Štandova više nema u sporednim ulicama, u tzv. Harlemu, kod osnovne škole i prvoj usporednoj ulici, dok su na Trgu labinskih rudara, rasterecenijem i daleko prohodnijem, okupljeni ponudaci autohtonih proizvoda, drvene galanterije i cvjecari. Bolje je iskorištena ulica kod nekadašnje stanice za tehnicki pregled.

- Sada je super, napokon smo zadovoljni. Možemo do kuca autima, a ranije smo ih morali ostavljati u drugim ulicama te se sa špežom do stepeništa doslovce probijati izmedu štandova. Nismo protiv sajma, ali smetala nas je ta zakrcenost radi koje ni Hitna pomoc ne bi mogla intervenirati, rekao nam je Lucano Kos, stanar Ulice Antona Selana.

Požalio nam se da su dosad izlagaci dolazili s kombijima ispred zgrada te su ga znali buditi u šest sati, tražeci da makne auto kako bi oni mogli parkirati.

Alen Golja, direktor komunalnog poduzeca 1. maj, koji provodi sajam, napominje da im je najvažnije bilo osloboditi pristup školi, ponajprije zbog sigurnosti djece. To im je olakšao i nedavna sanacija susjedne Ulice Karla Kranjca, odnosno proširenje izlaza kod gradskog stadiona.


Podijeli: Facebook Twiter