Stan u Teslinoj prodala vlasnica da plati dugove bivšeg supruga

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Za srijedu ujutro najavljena deložacija stanara Silvana Penka iz stana u Teslinoj 19 odgođena je do daljnjeg. Pred zgradom se okupilo desetak aktivista Živog zida i građana, ali je deložacija odgođena jer se traži novi ovrhovoditelj. Inače, deložacija je trebala biti provedena, prema informacijama Živog zida, zbog prodaje stana u kojem živi Silvano Penko, odnosno duga od desetak tisuća kuna, a usto spominju i da nikad o tome nije bio obaviješten.

Međutim, bivša supruga Gordana Batel, koja je do prošle godine, kada je na prodan na dražbi, bila zakonska vlasnica stana, u potpunosti opovrgava informacije Živog zida i Silvana Penka. Već u jučerašnjem odgovoru Grada Pule, kojeg se optužilo da je prodao stan i naložio deložaciju, a gradska uprava je to opovrgnula, pokazalo se da nešto ne štima u priči kojom se pokušala senzibilizirati javnost. No, prema riječima donedavne vlasnice, ni bivši suprug, samim time ni Živi zid, ali ni Grad Pula, nisu rekli istinu.

- Stan koji smo kupili 1994. godine je na moje ime jer sam imala bolje uvjete od bivšeg supruga za kupnju stana. Rastali smo se 1998. godine, a 2002. godine sam iselila s dvoje djece. Imovinu nismo dijelili. Bivšeg supruga sam ostavila u stanu da ne završi na ulici. Problemi su počeli prije pet godina kada su u stanu, zbog neplaćanja računa, isključili struju. Onda su me 2011. godine zvali iz Grada Pule i upozorili me da imam dug prema njima što me šokiralo. Tada saznajem da je već stigla i ovrha za neplaćenu vodu, a tu su bile i opomene Herculanee, pričuve, HEP-a, komunalnih davanja, sveukupno nekih 6, 7 tisuća eura duga, kaže Gordana Batel. (G.ROJNIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter