Stambena zajednica ostaje u Nobileovoj ulici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odlukom gradonačelnika, Dječjem domu Ruža Petrović dodijeljen je na uporabu prostor u Nobileovoj ulici broj 3, u prizemlju i na prvom katu zgrade, ukupne površine 198,5 četvornih metara, na određeno vrijeme u trajanju od pet godina. Naime, Dom je prvi ugovor s Gradom za taj prostor sklopio u kolovozu 2012. godine, ali i dalje ima interes za korištenjem tog prostora. Stoga su Gradu poslali zahtjev da im se produži ugovor, a sve kako bi i dalje mogli nastaviti s obavljanjem djelatnosti.

Naime, Dom taj prostor koristi za smještaj djece i mlađih punoljetnih osoba, polaznika srednjoškolskog ili visokog obrazovanja koji nemaju obitelj ili nemaju mogućnost 
povratka u adekvatnu obiteljsku sredinu, te mladih osoba s posebnim potrebama koje se pripremaju za samostalan život. U tom prostoru je Dom Ruža Petrović istu registriranu djelatnost socijalne skrbi obavljao već 15 godina. 
Između ostaloga, u organizirano stanovanje su, uz povremenu podršku Dječjeg doma Ruža Petrović koje djeluje u tom prostoru, uključene i mlade osobe s posebnim potrebama te mladež koja je uključena u proces osamostaljivanja i pripremanja za samostalan život po završetku školovanja.

Kako piše u obrazloženju ove odluke gradonačelnika, organizirano stanovanje uz povremenu podršku Dječjeg doma Ruža Petrović od velike je važnosti i značaja jer, kako 
piše i u dostavljenom zahtjevu za produženje ugovora, zbrinjava korisnike i pomaže im u pripremi za samostalan život i rad i prevenira da nakon srednjoškolskog obrazovanja ostaju prepušteni sami sebi, a osim toga takav oblik skrbi ne samo da je neophodno potreban već je i u skladu s programom deinstitucionalizacije Doma. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter