Stambena štednja za djecu u udomiteljskim obiteljima

Donacija djeci u udomiteljskim obiteljima (B. PETROVIĆ)
Donacija djeci u udomiteljskim obiteljima (B. PETROVIĆ)

U Wustenrot stambenoj štedionici u Mletačkoj ulici organizirano svečano uručenje ugovora stambene štednje djeci koja su smještena u udomiteljskim obiteljima. Ugovore su dobile tri djevojke i dva dečka koji su smještani u udomiteljskim obiteljima u Puli, Vodnjanu i Petehima.

Akciju humanitarnog karaktera "Niste ničiji - Vi ste naši" pokrenula je Wustenrot stambena štedionica na nivou cijele Hrvatske, a nakon Splita i Osijeka stigla je i do Istre. Uz pomoć "kumova" iz Rotary cluba Pula štedionica je osigurala sredstva za petero djece i na njihove štednje kumovi će uplaćivati narednih pet godina. Na taj će način djeci, kada postanu punoljetna, i moraju otići iz udomiteljskih obitelji, olakšati ulazak u svijet odraslih. 

Kako je naveo Boris Grdinić, predsjednik pulskog Rotary cluba, osnovni je cilj Rotarijanaca raditi na dobrobit lokalne zajednice, pa samim time pomagati i djecu. Njemu se pak zahvalila udomiteljica Eva Bačac Husak, voditeljica humanitarne udruge Oaza riječima da u Istri ima 50-ak djece u udomiteljskim obiteljima koji bi po punoljetnosti trebali napustiti jedini dom kojeg poznaju i ovakva im pomoć puno znači.

Tamara Lučić, rukovoditeljica poslovne jedinice Wustenrot stambene štedionice na kraju je pojasnila da je ugovor o štednji sklopljen na pet godina u kojima će Rotary club djevojkama i mladićima uplaćivati maksimalno pet tisuća kuna godišnje. Ugovori su, dodala je, sklopljeni po posebno povoljnim uvjetima, izrazivši nadu da će se ova akcija širiti i u program ući što više djece. Trebaju se, dodala je, samo javiti novi kumovi. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter