Stambena izgradnja za 700 ljudi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bujski su vijecnici krajem proteklog tjedna donijeli su Urbanisticki plan uredenja (UPU) dijela naselja Rudine i Vladimira Nazora, ali tek nakon poduže rasprave potaknute peticijom stanovnika Suncane ulice, koja je u gradsku upravu stigla dva dana ranije.

Plan obuhvaca gradevinsko podrucje na ukupno 25,28 hektara šireg središta grada, cija su rubna podrucja neizgradena, i omogucuje stambenu izgradnju za oko 700 novih stanovnika (trenutno ih ovdje ima devetstotinjak), napomenuo je voditelj izrade ovog dokumenta Hrvoje Kujundžic iz zagrebackog Urbinga. Na osnovi UPU-a bit ce moguce i rekonstruirati derutni hotel s dodatnom etažom, izgraditi autobusni kolodvor te nadograditi djecji vrtic.

U donjem dijelu naselja Rudine predvidene su višestambene gradevine s oko 110 stambenih jedinica, u sjeverozapadnom dijelu Suncane ulice, na njenom kraju, cetrdesetak stambenih jedinica u obiteljskim gradevinama dvojnog tipa, a u dijelu iste ulice južno, prema groblju, osamdeset stambenih jedinica u višeobiteljskim gradevinama.

Moguce su i druge sporadicne gradevine unutar naselja, interpolacijom na neizgradenim gradevnim cesticama pojedinih obiteljskih i višeobiteljskih objekata te obiteljskih na odvojku Istarske i u sjevernom dijelu Naselja Vladimira Nazora.

Sve prometnice moraju biti uredene prema propisima i suvremenim standardima, novi objekti moraju imati osigurana parkirališta na svojim parcelama, dok je u Suncanoj ulici, gdje vec sad nedostaje parkirališnih mjesta, planirano uredenje postojecih i dodatnih, rekao je Kujundžic.

Na južnom, neizgradenom dijelu ulaza u Buje iz pravca Krasice, dana je mogucnost rješavanja raskrižja rotorom te podizanje stambeno-poslovnih objekata.


Podijeli: Facebook Twiter