Staloženu Pupu ni kiša nije mogla zaustaviti

(Zvjezdan STRAHINJA)
(Zvjezdan STRAHINJA)

Ivan Grabar na tovarici Pupi pobjednik je 47. trke na tovari što se jučer, tradicionalno na Prvi maj, održala u Orbanići. Iako je startu utrke zaprijetila kiša pa se i postavljalo pitanje kako će magarci po skliskom asfaltu optrčati krug selom, na startu je uspješno krenulo sedam jahačkih parova, a trku završilo njih šest. Drugi je bio Dean Vitasović na Tangu, a treći Patrik Vitasović na Bjanki. Tako je i ove godine pobjedu odnio jahač koji nije Vitasović, što nije jednostavno s obzirom da se, osim Grabara i lanjskog slavodobitnika Ivora Kolića, svi ostali jahači tako prezivaju!

Da li zbog kiše, da li zbog brojne publike koja je u Orbaniće pristigla unatoč lošim vremenskim prilikama, sedam je tovar(ic)a bilo jako nemirno pa se start ponavljao više puta. U pretposljednjem pokušaju Đina, Silvija, Bela, Tango, Bjanka, Zorza i Pupa umjesto kroz startnu ravninu skrenule su u lijevo gdje su prije kiše bile smještene pod stablo, a nakon još jednog ponovljenog starta sve su to isto ponovile osim Pupe - pobjednica je iskoristila priliku i pravocrtno krenula stazom te na samom startu stekla znatnu prednost.

- Pupa je išla jako lipo i staloženo. Nije galopirala, išla je pomalo, ali konstantno, bez zastajkivanja, nahvalio ju je nakon utrke Grabar, kojemu je ovo treći nastup i prva pobjeda.

Svi su tovari, vjerojatno zbog mokre podloge, odradili trku u vrlo sporom tempu. Dok su Pupa i Grabar ležerno utrčali u cilj, za njima je izdaleka stizao i Dean Vitasović s Tangom. No, iako je imao dovoljnu prednost pred zaostalom skupinom, plasman mu je gotovo došao u pitanje kada se Tango nakratko zadržao kod štanda s igračkama i kokicama pred samim ciljem. Iz daleka je polako pristizala skupina od tri-četiri jahača para, tovari su bili sasvim smireni, a jahači silno iznervirani, pa je publika tu smiješnu povorku iskomentirala u šaljivom tonu: "To je prava borba za treću poziciju". Nju je na koncu ipak uhvatila Bjanka s Patrikom Vitasovićem na leđima.(Zvjezdan STRAHINJA)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE
 

 


Podijeli: Facebook Twiter