Stallone rasprodaje uspomene iz filmova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američki glumac i redatelj Sylvester Stallone uskoro će na dražbi ponuditi na stotine kostima i drugih predmeta iz svojih najpoznatijih filmova poput boksačkih rukavica iz »Rockyja« ili vojničke jakne iz »Ramba«.

Šezdesetak takvih predmeta izloženo je u utorak u New Yorku gdje ostaju i u srijedu prije prodaje predviđene od 18. do 20. prosinca u Los Angelesu ali i putem interneta, koja bi mogla ostvariti nekoliko milijuna dolara.

Ukupno će se ponuditi oko 800 predmeta – kostima, drugih detalja kao i osobnih predmeta Sylvestera Stallonea poput crnog kožnog sakoa koji je nosio za ulogu Rockyja Balboe u »Rockyju« iz 1976.

Na dražbi će se ponuditi i scenarij filma napisan Stalloneovom rukom, boksačke rukavice i pojas šampiona koje je nosio glumac u »Rockyju II« 1979. godine. Svaki od tih predmeta procjenjuje se na 500.000 dolara.

»Mislim da će ih drugi ljudi doista cijeniti. Umjesto da ih držim u ormaru ili zaboravim na njih, pomislio sam da ih predam dalje«, rekao je 69-godišnji glumac, redatelj i producent kojeg citira aukcijska kuća Heritage Auctions koja nudi kolekciju.

Stallone je slavu stekao s filmom »Rocky» koji je 1976. osvojio tri Oscara među kojima i onaj za najbolji film. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter