Stali radovi na "Drosini"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izgradnja nogometnog stadiona "Aldo Drosina" je prekinuta. Ceka se odluka Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, nakon koje ce se moci postaviti reflektori i nadstrešnice na tribini.

Tim je povodom na stadionu održana konferencija za novinare koju je održao ravnatelj Javne ustanove Pulasport Mario Peruško.

- Uprilicili smo ovaj skup da bi javnosti, medijima i svim sportskim djelatnicima objasnili razloge kašnjenja pocetka druge faze radova na stadionu. Naime, od zaprimanja našeg predmeta u Državnu komisiju proteklo je 50 dana a da se ništa nije riješilo, što je neprihvatljiv i nerazuman rok za nešto što se moralo okoncati za najviše 15 dana.



Da smo dobili i negativno rješenje, mogli smo u meduvremenu raspisati novi natjecaj i vec bi nam mnoge stvari bile jasnije, istaknuo je Peruško.

- Od šest odabranih izvodaca u dvije tvrtke pristigle su žalbe te smo tražili sklapanje ugovora s cetiri preostala izvodaca, no to nam je takoder onemogucila Državna komisija. Time smo stavljeni u nepovoljan položaj i doveden je u pitanje završetak radova u rokovima. Usto, i ova se cetiri izvodaca nalaze u nepovoljnoj situaciji jer su im sredstva u iznosu od nešto više od milijun kuna blokirana dok se cijeli postupak ne okonca.

Kako stoje stvari, pred izvodacima, tko god oni bili, nova je utrka s vremenom. Naime, najdulji rok za dovršetak radova je 110 dana od pocetka druge faze te ako Državna komisija u skoro vrijeme ne riješi te "polupane loncice" koji je muce i omoguci nastavak radova, pitanje je kad ce Pula dobiti novi nogometni stadion.


Podijeli: Facebook Twiter