Štakori vole šetnicu kod Veslackog kluba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brojni iskopi oko Veslackog kluba narušili su stanište štakora u kanalizacijskoj mreži, zbog cega u posljednje vrijeme nije bila rijetkost naici na te glodavce u blizini rijeckog gata.

Takoder, problematican je i poplocani mol koji zbog postojanja kanalizacijskih ispusta štakorima pruža idealno utocište, doznajemo od Nediljka Landeke, voditelja Odjela za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

- Neki od šahtova u blizini Veslackog kluba otvoreni su pa štakori iz njih mogu slobodno izlaziti. Visoka oglodanost mamaca upucuje na cinjenicu da je njihov broj velik, a razlog tomu može biti i cinjenica što jesenska deratizacija kanalizacijske mreže nije ucinjena iako je bila planirana.

Mjesta na kojima smo postavili mamce ponovno cemo obici i nadopunjavati ih dok se broj štakora ne smanji, odnosno dok ne vidimo da su mamci cijeli, rekao je Landeka i pozvao gradane da dojave zavodu prisustvo glodavaca ili aktivne rupe u njihovom okruženju jer ce proljetna deratizacija biti obavljena tek u travnju ili svibnju.


Podijeli: Facebook Twiter