Staklo se rasulo po rotoru Peličeti

Predsjednik vijeća Jordan Krajcar (IDS) i načelnik Marko Križman (A. DAGOSTIN)
Predsjednik vijeća Jordan Krajcar (IDS) i načelnik Marko Križman (A. DAGOSTIN)

Između 9 i 9.30 sati u petak je na rotoru kod Stancije Peličeti, na državnoj cesti D66 s kamiona tvrtke Iveta PVC i Alu stolarija Bjelovar palo staklo koje se razbilo i rasulo po vanjskoj traci kolnika. Na sreću, iza kamiona koji je prevozio više prozora i vrata, nije bilo vozila koji bi naletjeli na oštre krhotine, a kamion se zaustavio dvadesetak metara dalje. Neposredno prije rotora, da bi osigurali da nitko ne naleti na staklo, sve do raščišćavanja kolnika, bilo je i policijsko vozilo. Tako se promet oko rotora neko vrijeme odvijao samo unutarnjom trakom.

Iz poduzeća Istarske ceste doznajemo da su oni, budući da je riječ o cesti čiji su koncesionar Hrvatske ceste, pozvani u intervenciju u 9.30 sati.

"Na čišćenju je bila grupa nadcestarije Pula, staklo je ukrcano u kamionet i prevezeno na deponij, a kolnik je pometen. Kolnik je saniran do 11 sati", rečeno nam je u Istarskim cestama.

Premda smo nazivajući tvrtku Iveta u Bjelovaru pokušali doznati zbog čega je došlo do pada prozora ili vrata s kamiona i kolika je njihova šteta, na naše telefonske pozive nitko nije odgovorio. Na sreću, iza kamiona u vrijeme kada je s njega palo vjerojatno loše fiksirano staklo, nije bilo vozila pa nitko nije ozlijeđen i nitko osim tvrtke Ivem, kojoj će biti dostavljen i račun za čišćenje kolnika, nije pretrpio nikakvu štetu. (M. Ko.)  



Podijeli: Facebook Twiter