Staklo na avionu zakrpali selotejpom?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Problemi s vjetrobranskim staklom zamijeceni su još dok je zrakoplov bio na pisti, dakle prije nego je poletio, no tehnicari su odobrili let nakon što su vjetrobransko staklo zalijepili nekom vrstom trake (?!), piše Daily Mail.

Putnici su u nevjerici gledali "rješenje" tehnicara, ali je let odobren te je zrakoplov poletio. No, nakon 20 minuta pilot je putnicima priopcio da se vracaju u zracnu luku. Navodno se osoblje zrakoplova zabrinulo zbog cudnih zvukova koje su culi u kabini.

"Vidio sam da ti momci lijepe vjetrobransko staklo, izgledalo je kao široki selotejp. Bili smo gore kad je pilot rekao da se vracamo zbog oštecenja na vjetrobranskom staklu", ispricao je 33-godišnji putnik Anthony Neal.

Bivši pilot John Guntrip za Mail je komentirao slucaj i kazao da se mogla dogoditi katastrofa. "Pilot je mogao biti isisan iz kabine usred leta da se staklo odvojilo", upozorio je Guntrip.

Ova vijest sigurno ce dodatno osramotiti Ryanair, ali ih i natjerati da obnove flotu, što je nedavno najavio i šef Ryanaira Michael O'Leary. O'Leary je najavio obnovu i proširenje flote za 200 do 300 zrakoplova, cime bi broj putnika povecali s 70 na 130 milijuna ljudi.


Podijeli: Facebook Twiter