Stakla odsad peru benzinaji?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mnoge srednjoškolke i(li) studentice ovog ljeta ostat ce bez prihoda kojim bi podebljale svoj džeparac ili si olakšale studiranje. Naime, kako su nam se požalile njihove majke, Ina na svojim benzinskim postajama ovog ljeta ne želi angažirati peracice vjetrobranskih stakala automobila, što je iznenadilo mnoge mlade Puljanke koje su bile zainteresirane za ovaj primamljiv posao.

Od prošlog ljeta peracica stakala nema ni na pulskom OMV-u. Prema objašnjenju koje smo dobili iz Ine, cini se da ce njihovi djelatnici ljeto, uz uobicajeni posao, provesti s brisacima i kantama vode, cime sasvim sigurno nece biti oduševljeni. Oduševljeni vjerojatno nece biti ni vozaci, a o mladima koji su se nadali ljetnoj zaradi ne treba ni govoriti.

- Ina je pokrenula niz aktivnosti u cilju poboljšanja usluga na benzinskim postajama te je u sklopu toga pokrenuta inicijativa o aktivnijem angažmanu prodajnog osoblja, što podrazumijeva maksimalno korištenje vlastitih resursa, odnosno radnika. Slijedom toga, Ina ove godine nece davati odobrenje za angažiranje peraca vjetrobranskih stakala, piše u odgovoru Sektora korporativnih komunikacija Ine.

Valja naglasiti da Ina tim djevojkama nije placala niti kune, vec je njihova zarada bila iskljucivo manca vozaca te Ina nema što izgubiti njihovim angažmanom. Kako su nam ispricale djevojke, ovaj posao donosio im je lijep ljetni džeparac, a po njihovim iskustvima, najviše su ih honorirali domaci vozaci. I to u svega dva tjedna, koliko se maksimalno moglo raditi na benzinskim postajama, zbog velikog interesa.

Da ne govorimo o tome da zaradivanje i odgovorno ponašanje prema novcu spada u odgoj djeteta, odnosno ucenje odgovornosti. Uostalom, zaradeni novac uvijek se više cijeni od "poklonjenog". (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter