Stafordi zaklali retrivera, vlasnica šokirana

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Napad dva staford terijera na zlatnog retrivera u Pazinu u utorak oko 19 sati završio je usmrćivanjem zlatnog retrivera. Događaj se zbio kod mosta Dušani, u šumovitom dijelu nedaleko od Pazina kada je Nina Bon (19) iz Pazina otišla u šetnju sa svojim zlatnim retriverom, 11-godišnjom Lunom. Bon je šokirana onim što je doživjela, a pukom srećom i sama nije stradala.

Ozlijeđena vlasnica staforda

Tijekom sukoba pasa ozlijeđena je 21-godišnja Lara Prenc iz Pazina koja je šetala sa stafordom.

- Šetala sam Lunu od mosta Dušani prema Zarečkom krovu gdje sam srela Laru Prenc koja je također imala psa, i pitala me je li i moja ženka. Rekla mi je da mi njezin pas neće ništa, no da sobom ima još jednog psa. Predostrožnosti radi, kazala sam joj da pričeka da se udaljim sa svojim psom. Tako sam otišla dalje i mislila da je sve uredu. No, kada smo već bili prilično udaljeni, do nas je dotrčao jedan od tih staforda i nasrnuo na Lunu. Prenc nije tada bila u blizini. Potom je dotrčao i drugi staford, a došla je i Prenc. Na Lunu je nasrnuo i taj drugi i nastala je meni neviđena makljaža. Tako nešto u životu nisam vidjela, a ne mogu procijeniti koliko je sve uopće trajalo iako je to meni izgledalo kao vječnost. Ta dva psa nisu niti lajala već samo napadala, a Luna je doslovno urlikala. Pokušala sam ih odvojiti ali nisam uspjela. Agonija je stala kada su se stafordi umorili te je Prenc uspjela uloviti svoga, dok je ovaj drugi sjeo i mahao repom. Prenc je kod razdvajanja pasa i ozlijeđena, ali ne znam koji ju je pas ozlijedio i koliko. Nakon svega toga odmah sam Lunu odvezla kod veterinara, koja je nešto kasnije uginula, kazala nam je Bon.

Niti jedan od tri pasa nije bio na povodcu, što bi prema propisima trebao biti. Policija nam je za potvrdila priču Nine Bon. Naime, policija je potvrdila da je 21-godišnjakinja tijekom razdvajanja pasa ozlijeđena no kvalifikacija ozljeda nije određena. Utvrđeno je također da je staford bio cijepljen, dok retriver nije. Protiv dviju djevojaka je određen obvezni prekršajni nalog, odnosno novčana kazna. (M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter