Staford ugrizao Austrijanca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom posljednja tri dana policija je zbog držanja životinja bez nadzora novčano kaznila tri osobe te ponovno upozorava sve vlasnike pasa i drugih životinja da ne puštaju životinje da same lutaju okolo.

Najprije je 10. kolovoza kažnjen 31-godišnjak iz Savudrije, vlasnik američkog staforda koji je u 13.30 sati u kampu na području Savudrije preskočivši ogradu izašao iz dvorišta i ugrizao 41-godišnjeg državljanina Austrije za pektoralni mišić te ga lakše ozlijedio. Slijedećeg dana evidentiran je novi slučaj napada pasa i to u jednom rovinjskom kampu. Tamo su se oko 10.30 sati, španjolske doge u vlasništvu 34-godišnje Austrijanke otrgnule s lanca i napale mješanca, kojeg je 22-godišnja državljanka Slovenije držala na povodcu. Djevojka je pokušala obraniti svog psa, no pritom je i sama zaradila nekoliko ugriza po nogama, koji su okvalificirani kao lakše ozlijede. Austrijanki je kao i 31-godišnjaku iz Savudrije izdan prekršajni nalog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira za koji je predviđena novčana kazna u iznosu od 500 do 5.000 kuna.

Osim ova dva slučaja, policija je dovršila izvide i nad 40-godišnjim Puljaninom te je utvrđeno da muškarac, sredinom lipnja, nije držao pod nadzorom svog psa mješanca tako da je pas izlazio iz dvorišta i napadao prolaznike u Kranjčevićevoj ulici u Puli.

Iz policije vlasnicima pasa skreću pažnju na preporuke veterinarske službe, da ih izvode u šetnju u ranim jutarnjim ili večernjim satima kada malo zahladi jer su psi za vrijeme ljetnih vrućina nervozniji, što nerijetko završava ugrizima. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter