Stadion se otvara u srijedu u 15.45 sati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Utakmica u srijedu kojom ce se svecano otvoriti renovirani gradski stadion Aldo Drosina, izmedu nogometnih reprezentacija Hrvatske i Ceške, približava se, a time raste i napetost u Puli.

U subotu su na konferenciji za novinare o sigurnosnim mjerama govorili Marko Petkovic, nacelnik sektora policije PU istarske, i Vladimir Raste, povjerenik za sigurnost pulskog prvoligaša.

- Naše aktivnosti krecu vec od nedjelje, od dolaska reprezentacije Hrvatske u Rovinj. Osiguravamo njihovo kretanje i sve treninge. Utakmica ce nam dobro doci da na novom stadionu podignemo sve sigurnosne mjere na najvišu mogucu razinu i to ce nam potom poslužiti kao ogledni primjer za sva buduca osiguranja, rekao je Petkovic.

Uz sve one dobro znane stvari koje nisu dozvoljene na stadionima - poput posjedovanja, konzumiranja i unosa alkoholnih pica, opojnih droga, posjedovanja i uporabe pirotehnickih sredstava ili bacanja predmeta u teren ili publiku te govor mržnje, iz policije upozoravaju i na snimanje susreta.

- Uputio bih i apel da se na utakmicu ne dolazi u zadnji tren. Stadion ce biti otvoren dva sata prije pocetka susreta, vec od 15.45 sati, pa bi bilo poželjno da gledatelji dodu što ranije da bi se izbjegle gužve, rekao je Petkovic i dodao da se na stadion nece smjeti unositi niti kišobrani.

Zbog utakmice ce od ponedjeljka u 6 sati do srijede u 21 sati biti zatvorena Ulica Mate Balote, a Ulica Marsovog polja na potezu od semafora na zaobilaznici do parkirališta ispred zgrade Croatia osiguranja u srijedu od 13 sati.

Sva ce se vozila koja dodu zaobilaznicom upucivati na parkiralište, koje ce biti besplatno, na prostoru bivšeg vojnog poligona. Puljani se mole da parkiraju na drugim parkiralištima u gradu, kod Rojca ili Croatije, dodao je Petkovic.

- Cetiri autobusa Pulaporometa besplatno ce prevoziti gledatelje od bivšeg vojnog poligona do stadiona od 15.45 sati. Nakon utakmice autobusi ce voziti natrag. Na osiguranju susreta radit ce 135 redara i zaštitara, rekao je Raste.

Daniele Sponza, glasnogovornik organizacijskog odbora susreta, kazao je da je u Istri prodano svih 6.937 ulaznica. Više ih nema, jedine su preostale one koje je HNS ostavio sebi, objasnio je. (Roberto CAR)

Otvoreni treninzi Hrvatske
Izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilic odlucio je otvoriti za javnost oba treninga u Istri. Tako ce publika osim trening na Drosini, koji ce poceti u ponedjeljak u 17.30 sati i na kojem ce za javnost biti otvorena istocna tribina, moci pogledati i onaj u utorak u 15.30 sati na Valbruni. Izbornik reprezentacije Ceške Michal Bilek nije želio otvoriti za javnost trening svoje reprezentacije.


Podijeli: Facebook Twiter