Stablo poklopilo parkirane automobile


Jaka i olujna bura koja je puhala ovih dana na našem području nije na kopnu izazvala gotovo nikakve štete, no jučer je srušila jedan od borova u šumici u Krležinoj ulici u Puli. Stablo koje je već neko vrijeme stajalo nagnuto i s kojega su već ranije uklanjane otpale grane, jučer je konačno popustilo pod naletima vjetra i negdje oko 3 sati nakon ponoći palo na parkirane automobile. Od tri osobna automobila koja su se nalazila na neasfaltiranom parkiralištu uz šumicu, samo je jedno pretrpjelo veća materijalna oštećenja. Radi se o osobnom automobilu Renault Scenic srpskih registarskih oznaka čiji vlasnici već godinama ljetuju u Puli i svim su stanarima nebodera u Krležinoj ulici poznati, zbog čega im je bilo posebno žao što se ovo dogodilo obitelji iz Subotice.

- Vratio sam se sa sela kasno navečer i tražio parking, i vidio sam upravo tu da ima mjesta za još dva auta, ali ipak se nisam parkirao uz šumicu, jer ovih dana na sve strane oko nebodera padaju grane sa borova i bilo me strah da se upravo ovako nešto ne dogodi. Baš mi je žao da se tim turistima to dogodilo, nadam se da neće biti prevelika šteta na automobilu, rekao nam je jedan od stanara koji se zatekao na mjestu događaja.

Dok su vatrogasci Javne vatrogasne postaje Pula pilili grane sa stabla kako bi oslobodili automobile, vlasnik stradalog vozila tužno je stajao sa strane i promatrao svoj automobil. U tom trenutku još uvijek nije znao o kakvoj se šteti radi, ali se vidjelo da je jedna od debljih grana preostala iza jednog davnog skraćivanja suhih i potencijalno opasnih grana pala točno na sredinu krova automobila i udubila ga, no nije se moglo vidjeti je li stradao i krovni prozor na automobilu. Na susjedna dva automobila koja su se također našla pod palim borom nisu bila vidljiva nikakva oštećenja osim možda pokoje ogrebotine na krovu. Turist iz Subotice izrazio je nadu da će se krov moći samo izravnati kako bi se s obitelji mogao vratiti kući.

Za to vrijeme, stanari nebodera u Krležinoj nastavili su raspravljati o drugim stablima koja su opasno nagnuta u ovoj borovoj šumici i za koja bi htjeli da se uklone. Inače, za vrijeme jakih vjetrova ili nevremena nije rijetkost iz šumice čuti prolamajući zvuk pucanja nalik jakoj grmljavini, što označava da je popustilo još jedno plitko korijenje starih borova. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter