Stabla u Puli zaslužuju ime

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nedavno smo putovali Medimurjem i posjetili Varaždin te ondje vidjeli nešto što nam se jako svidjelo: puno zelenila, a u centru grada pješacka zona za uzor, sa stablima posadenim posred ulice, kao što je u našoj Flanatickoj ulici tako genijalno napravljeno.

No u Varaždinu je u podnožju svakoga stabla istaknut njegov latinski naziv i opis vrste. Tako ono dobiva osobnu iskaznicu i više nije samo bezimeno drvo u nizu. Na taj nacin obilježeno drvece, sigurna sam, i u Puli bismo voljeli još više, a cijenili bi ga i turisti, te bi to bio znak da brinemo o zelenilu u našem gradu.

I u pulskim parkovima bi uz stablo, ili biljku, trebalo stajati njegovo ime, starost, tko ga je je posadio te kojom prigodom. Išla bih s idejom i malo dalje... hajdemo ponuditi poznatima da posade drvo prijateljstva s Pulom na mjestima gdje su mnoga stabla srušena za nedavnih nevremena.

To bi bilo na obostranu radost, nas, gradana Pule kojima je stablo donirano te osobe koja nam je darovala nešto što raste i krasi naš grad.


Podijeli: Facebook Twiter