Staari rokeri predali donacije za djecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umaški moto klub Staaari rokeri na svom je svibanjskom, 10. moto susretu «zaradio» 30.000 kuna koje je donirao djeci s posebnim potrebama. Na simbolicnoj su primopredaji uprilicenoj proteklog vikenda clanovi kluba urucili po 10.000 kuna roditeljima Mihaele Žabic, Tamare Bogdan i Saše Ivkovica.

- Nakon podmirenja svih troškova koje smo imali za organizaciju susreta ostalo nam je 30.000 kuna, isto kao i prošle godine. Loša financijska situacija u zemlji uzela je ove godine svoj danak - iako je posjetitelja bilo jako puno, nismo uspjeli prodati više karata. Ponovno novac darujemo potrebitoj djeci, što nam je obicaj u zadnjih osam godina. Zajedno s ovogodišnjom donacijom, u deset godina potrebitim sugradanima uplatili smo ukupno 380 tisuca kuna, rekao je glasnogovornik kluba Mario Crnkovic.

Uz njega su predaji donacije prisustvovali predsjednik Staaarih rokera Robert Matijašic, njegov zamjenik Milan Stapar, tajnik i blagajnik kluba Renato Radin i gradonacelnik Umaga Vili Bassanese.

Matijašic je istaknuo da su clanovi kluba spremni za daljnju akciju i da ce se njihov dobrotvorni angažman nastaviti. Gradonacelnik je kazao da su u ovu manifestaciju uloženo puno truda, novaca i rada, te je stoga doprinos Staaarih rokera puno vrjedniji od skupljenog iznosa. Novac koje su tri obitelji dobile nije dostatan za rješavanje njihovih problema, ali time su barem donekle toj djeci olakšali svakodnevnicu.

Moto susret okupio je ove godine pocetkom svibnja šest tisuca bajkera i tri tisuce drugih posjetitelja u tri dana. Sudjelovalo je cak 192 moto kluba iz 15 zemalja svijeta (najudaljeniji stigli su iz SAD-a i Australije), što je ovaj dogadaj ponovno potvrdilo kao jedan od najvecih susreta ovakve vrste u ovom dijelu Europe. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter