Staaari rokeri donirali 30.000 kn

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Clanovi Moto kluba Staaari rokeri iz Umaga vec 9. godina neumorno dokazuju da motori, dobra zabava i socijalna angažiranost mogu ici zajedno.

Najnovije konkretne rezultate tog provjerenog spoja prezentirali su u pizzeriji "Lav" u Valici, gdje su potrebitim sugradanima simbolicno urucili 30 tisuca kuna prikupljenih na ovogodišnjem moto susretu.

Po 10 tisuca kuna namijenili su dvjema djevojcicama s posebnim potrebama: 5-godišnjoj Niki Krešic i 14-godišnjoj Melisi Koncar te prijatelju motoristi i vrsnom majstoru Veljku Sincicu, koji se oporavlja nakon što je teško stradao u naletu automobila.

Staaari rokeri su odlucili u prvom redu pomagati upravo djeci s posebnim potrebama te su, uz ostale donacije, kroz devet dosadašnjih susreta za njihovo lijecenje, neophodne operativne zahvate i terapije prikupili ukupno 350 tisuca kuna.

- Želimo da ta djeca budu ravnopravni clanovi društva, bez obzira na poteškoce koje imaju. Nažalost, današnje je društvo krajnje nehumano i zato je posebno važno pokrenuti se i uciniti nešto da se to promijeni, rekao je glasnogovornik kluba Mario Crnkovic.

Napomenuo je da je na ovogodišnjem susretu bilo do 50 posto manje posjetitelja (njih gotovo šest tisuca, od kojih više od 3.400 bikera i 930 njihovih suvozaca) u odnosu na prethodnu godinu, što pripisuju lošim vremenskim uvjetima i sveopcoj krizi.

"Usprkos tome odredena su sredstva tu i sa zadovoljstvom možemo reci da smo uz veliku pomoc Grada Umaga, umaške Turisticke zajednice, Istraturista, Sol Melije, Policijske postaje Umag i brojnih sponzora s Bujštine, pa i šire, još jednom uspjeli postici cilj", zakljucio je.

Clan izvršnog odbora kluba Dubravko Grgic je istaknuo da ih veseli cinjenica da su se za njihovim primjerom pridavanja ovakvim manifestacijama humanitarni karakter poveli mnogi istarski moto klubovi, dok je predsjednik Robert Matijašic rekao da njihovi clanovi sve to odraduju s velikim entuzijazmom, spremni su tako nastaviti i iduce ce godine pripremiti jubilarni susret za pamcenje.

Maloj su svecanosti uz clanove obitelji, prisustvovali tajnik kluba Renato Radin, te umaški gradonacelnik Vili Bassanese i njegov zamjenik Mauro Jurman, koji su cestitali Staaarim rokerima na hvalevrijednim akcijama "kojima sredstva dolaze u prave ruke, a posebno su dragocjene i služe kao svijetli primjer u razdoblju recesije i neimaštine".

Bassanese i Jurman su izvijestili da umaška Sol Melia u svojim objektima provodi akciju prikupljanja sredstava za pomoc maloj Niki, do kraja godine ce svoj doprinos za kupnju respiratornog aparata koji joj je potreban dati i Grad, a najavili su i podršku za 10. moto susret u organizaciji Staaarih rokera, naravno - s humanitarnim predznakom.


Podijeli: Facebook Twiter