SSŽI: Antonu Perušku novi mandat

Novi - stari predsjednik Anton Peruško i Dario Koraca (Arhiva/M. MIJOŠEK)
Novi - stari predsjednik Anton Peruško i Dario Koraca (Arhiva/M. MIJOŠEK)

Anton Peruško i naredne će četiri godine biti predsjednik Saveza sportova Istarske županije. Odlučeno je to na izbornoj sjednici Skupštine SSIŽ-a, održanoj u Domu sportova "Mate Parlov", na kojoj je Peruško bio i jedini kandidat za mjesto predsjednika te su ga prisutni delegati jednoglasno izabrali. Kako je od 36 delegata na Skupštini bilo prisutno njih 21, uz još tri ovjerena zamjenika, to je bio dovoljan broj da ta odluka bude i pravovaljana.

- Zahvalio bih se svima na povjerenju koje ću nastojati opravdati, za što će mi naravno, kao i dosad, trebati vaša pomoć - obratio se Peruško okupljenim delegatima nakon što su mu ukazali povjerenje da i u narednom mandatu predvodi istarski sport.

Novi (stari) predsjednik osvrnuo se na četiri godine koje je proveo na čelu SSIŽ-a te istaknuo da je zadovoljan napretkom koji je u tom periodu pokazao istarski sport. Broj istarskih klubova u najvišem rangu s 15 je skočio na 20, a od 34 vrhunska i 48 perspektivnih sportaša koliko ih je Istra imala 2008. godine, krajem 2011. godine ta je brojka porasla na 73 vrhunska i 60 perspektivnih.

U Boćarskom klubu Trio Buzet Istra je dobila i svog prvog europskog prvaka, porečke kuglačice osvojile su europski kup, dok su se judaši Istarskog borca pridružili boćarima kao osvajači prvenstva Hrvatske.

Cijeli niz istarskih sportaša nastupio je na svjetskim i europskim prvenstvima na kojima su se okitili s 82 medalje, od kojih su 30 bile zlatnog sjaja, dok su na domaćim borilištima u protekle četiri godine osvojili više od 700 naslova domaćih prvaka.

Kako bi istarskim sportašima omogućili da i u budućnosti postižu takve rezultate, trebat će "zapeti" svi, pa tako i članovi Izvršnog odbora SSIŽ-a. Njih ima devet, uz Peruška tu su i dvojica potpredsjednika, Goran Vrbanac i Zlatko Arapović, kao i šest članova - Damić Ćus (Pazin - košarka), Ivica Gržinić (Pazin - biciklizam), Branko Bašić (Buzet - automobilizam), Mladen Zorić (Umag - tenis), Valter Krizmanić (Poreč - boćanje) i Klaudio Poropat (Rovinj - odbojka).

SSIŽ je primio i dva nova člana, Zajednicu sportskih udruga općine Medulin i Zajednicu sportskih udruga Grada Novigrada, pa tako Skupština sad broji 38 članova. Izabran je i Nadzorni odbor SSIŽ-a kojeg čine trojica koji nisu delegati, a to su Vladimir Barbić, Miroslav Hlušička i Branko Ivetić.

Usto, izabran je i predstavnik SSIŽ-a u Općoj skupštini HOO-a, a to će po već ustaljenoj praksi biti predsjednik Anton Peruško. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter