SSSH-u najbliži Kukuriku, Laburisti i Jurcic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Savez samostalnih sindikata Hrvatske pozvao je danas, nakon sjednice predsjedništva Vijeca SSSH-a, sve clanove udruženih sindikata da svakako izadu na izbore i pošalju poruku u kakvoj Hrvatskoj žele živjeti, jer "neizlazak na izbore samo pogoduje zadržavanju postojeceg stanja, a ono je neizdrživo".

Iako u svom pozivu ne govore izricito za koga to njihovo clanstvo treba glasati, otvoreno kažu da su njihovim zahtjevima, sadržanima u Predizbornoj platformi SSSH objavljenoj u rujnu ove godine, prema napisanom i dosad izrecenom, najbliži stavovi Kukuriku koalicije, Hrvatskih laburista - stranke rada i Hrvatske ekonomske inicijative dr. Ljube Jurcica, ali, dodaju, "iz njihovih programa, javnih nastupa i suceljavanja nisu razvidne konkretne mjere odnosno kako ce i u kom roku navedeno realizirati".

Tvrdeci da njima ne trebaju lijepe rijeci, vec spremnost i sposobnost da se obecano realizira, SSSH poziva clanove da svoj glas dadu "onima kojima najviše vjerujemo, za koje držimo da žele i mogu ostvariti bolju i pravedniju Hrvatsku", a na SSSH-u je, vele, da to u iduce cetiri godine prati, kontrolira, podsjeca i zahtijeva.

"Mi za radnike i gradane Hrvatske tražimo pozitivne promjene u ekonomskoj i socijalnoj politici, novu raspodjelu, na to imamo pravo jer rad je taj koji stvara profit, a ne kapital! Zato broj sacuvanih i novih radnih mjesta, posebice u krizi, moraju postati mjerilom uspješnosti svake politike", porucuju SSSH-ovci u svom priopcenju. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter