Srušio se avion koji je poletio iz Zagreba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica pilota manjeg zrakoplova koji je poletio iz Zagreba izgubila su život u nedjelju u padu letjelice dok su pokušavala sletjeti na aerodrom u Samedanu, u blizini elitnog skijališta St. Moritz u kantonu Graubuendenu, priopcila je policija, a prenosi agencija France Presse.

Uzroci nesrece zasad nisu poznati. Prema informacijama kantonalne policije radi se o njemackom zrakoplovu u kojem su bila dva pilota, potvrdeno je Hini iz ureda glasnogovornika MVPEI-ja.



Njihov identitet i nacionalnost još nisu službeno potvrdeni, no neslužbeno se doznaje da su imali njemacke zrakoplovne dozvole.

Prilikom pada avion je presjekao tri elektricna voda srednjeg napona, a onda se srušio u blizini trafostanice pokraj sela Bevera te se zapalio. Nesreca je uzrokovala brojne prekide struje u okolnim selima.

Samedan je aerodrom na najvišoj nadmorskoj razini u Europi, na 1.707 metara. Na istom, teško pristupacnom mjestu, pri slijetanju su se srušila dva manja zrakoplova u veljaci 2009., u razmaku od tjedan dana.


Podijeli: Facebook Twiter