Srušio se air tractor, lakše ozlijeden pilot

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Bracu, u predjelu Gornji Humac, u subotu oko 16 sati srušio se air tractor tijekom gašenja požara koji je zahvatio deponij otpada, a pilot je preventivno prebacen u splitsku bolnicu jer je prema prvim informacijama neozlijeden ili je lakše ozlijeden.

Vatra je buknula još u jutarnjim satima izmedu Bola i Sumartina, nakratko je požar bio lokaliziran oko 11 sati no uskoro se ponovno razbuktao pa su vatrogascima DVD-a Pucišca i Selca u pomoc pristigla dva kanadera i dva air tractora te još zemaljskih snaga. Plamen je zahvatio šumu i makiju, a u popodnevnim satima dio vatrene fronte zahvatio je u deponij otpada kod Gornjeg Humca.

Upravo je pokušavajuci ugasiti požar na tom predjelu air tractor pao, odnosno prema prvim informacijama u pitanju je bilo više prisilno slijetanje nego klasican pad. Za sada se sumnja da se air tractor srušio zbog preniskog preleta iznad požarišta pa ga je gusti dim prisilio na slijetanje. Policija je upucena na mjesto nesrece, a ocevid ce obaviti istražitelj za zrakoplovne nesrece Dinko Vodanovic . Pilot je navodno neozlijeden izašao iz letjelice te nije ni tražio lijecnicku pomoc, no za svaki slucaj je prebacen u splitski KBC. (M. MATANA/NL)


Podijeli: Facebook Twiter